Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Avantgardets spelning blev inställd

Det populära indiebandets spelning ställdes in. Då spelade stjärnorna i en Falkenbergsvilla istället. Se filmen från spelningen.

Avantgardet är ett av Sveriges hetaste nya indieband. Deras nya skiva, bandets andra, har producerats av Joakim Åhlund som även har producerat Håkan Hellström och Robyn, med flera. I förra veckan startade bandet sin turné på Debaser i Stockholm. På fredagskvällen spelade de i Göteborg och i lördags skulle de ha spelat på Gustaf Bratt i Falkenberg. Detta tipsade HN om i fredagens nöjestips. Men den som kom till nattklubben för en livespelning på lördagskvällen blev besviken. Spelningen var inställd. 

Kimmie Winroth, 25 år från Falkenberg, är känd för många i Falkenbergs uteliv. Hon har bland annat varit nöjeschef på Gustaf Bratt under en period, hon har DJ:at med Matilda Sandström som "Yaas Mob" och hon har anordnat klubben Yala i lokalen i Arvidstorp där Netto ligger nu. Nu bor Kimmie Winroth i Stockholm och läser en musik- och eventutbildning i Nyköping. Genom utbildningen gör hon praktik på musikbokningsföretaget Luger, som bokar alla Avantgardets spelningar. 
Det var Kimmie Winroth som fick frågan av sin chef på Luger, om Avantgardet kunde spela i Falkenberg på lördagskvällen, eftersom bandet hade en lucka i schemat efter Göteborgsspelningen. Kimmie Winroth pratade med sin gamla arbetsgivare på Gustaf Bratt och det blev bestämt att bandet skulle spela där på lördagskvällen.
– Vi fick ett bra pris på spelningen, men sedan tillkom kostnader och åtaganden och vi avbokade spelningen redan 11 mars, vilket vi fick bekräftat. Vi var inte ekonomiskt överens, säger Pär Eriksson som driver Gustaf Bratt. 

Här går meningarna isär. Diskussioner om huruvida bandet skulle spela eller inte fortsatte. Parterna var inte överens om spelningen kunde avbokas, eller inte.
– Killarna i bandet är världens enklaste. De ville bara spela. Så vi försökte få till det, in i sista stund, säger Kimmie Winroth.
Inte förrän 24 mars, dagen före spelningen, gick det att läsa på Gustaf Bratts facebooksida att spelningen var inställd. 
– Min chef visste att jag skulle ha 25-årsfest hemma hos mina föräldrar på lördagskvällen. Så vi bestämde att Avantgardet skulle spela där i stället, säger Kimmie Winroth. 

50 personer, både Kimmie Winroths och hennes föräldrars vänner, trängdes i vardagsrummet när Avantgardet spelade. 
– Det blev hur bra som helst. Vi går fortfarande på moln. Mamma och pappas vänner jämförde det med när ACDC spelade på Cortina på 70-talet. Att Avantgardet är nästa stora grej. Alla var helt lyriska. Och bandet var så gulliga. När vi drog ut till stan stannade de kvar och festade med mina föräldrar, säger Kimmie Winroth. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.