Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under repetitionerna valde Mendez att skrota sina ljusslingor och satte i stället in ett pyroregn i bakgrunden.

Avancerade nummer får Björkman att jobba natt

Nattjobb väntar tävlingsproducenten Christer Björkman om han ska få ordning på Melodifestivalens tredje deltävling. Och en dansare behöver bli frisk för att kunna ställa sig på scenen.

Innan tävlingen går ut i sändning finns en del att slipa på, konstaterar Christer Björkman efter det första publika genrepet i Malmö arena. Han berättar att de tidigare deltävlingarna nästan varit lite väl lätta att sätta ihop.

- Sedan när det kom en hel uppsjö av komplicerade dansnummer känns det lite som “Vad händer nu, shit”, säger Christer Björkman.

- Vi är lite efter med detaljljus på dansare och en del grejer på en del nummer känns inte helt färdiga, så det blir till att jobba natt nu.

Osäkert dansnummer

Samtidigt är han lugn inför lördagskvällen.

- Det kommer att gå jättebra, men vägen fram blir inte så vilsam som den har varit tidigare.

En av Jessica Anderssons fyra dansare har drabbats av sjukdom och kunde varken vara med på genrepet eller repetitionerna under fredagen. Hur det kommer att se ut när det är skarpt läge på lördagskvällen är fortfarande oklart, men schlagerveteranen håller tummarna.

- Det är tråkigt så klart, det viktiga nu är att hon blir frisk och kan vara med när det gäller, säger Andersson.

Tufft för Barbi

Mendez, som är sist ut, beslutade sig under repetitionerna för att ändra sitt nummer. I stället för ljusslingor i bakgrunden blir det nu ett sprakande pyroregn. Han känner sig inte ett dugg nervös efter det första genrepet.

- Inte alls, tvärtom. Jag vill att det ska bli lördag nu. För jag har en bra chans, en bra låt, säger Leo Mendez.

För debutanten Barbi Escobar har det varit känslofyllda repetitioner i veckan. Hennes pappa gick bort i cancer för tre år sedan och låten ”Stark” är en hyllningssång till honom. Att sjunga texten om vägen tillbaka från den jobbiga händelsen har varit tuff, och hon tvingades avbryta en genomsjungning tidigare i veckan.

- Det var pirrigt under genrepet, men det var bra att jag släppte ut känslorna tidigare. Jag måste peppa mig, hitta glädjen och känna att min pappa är stolt över mig, innan jag går upp på scenen, säger hon.