Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Camila Cabello ska axla rollen som "Askungen", i en ny version av den klassiska sagan. Arkivbild.

"Askungen" kommer tillbaka till bioduken

Inspirationen att göra nya versioner av klassiska sagor verkar inte sina. Efter "Askungen", "Djungelboken" och allra senast "Dumbo" kommer nu – "Askungen".

De senaste åren har nyinspelningar av animerade filmer, nu med skådespelare i bärande roller, kommit som på ett pärlband.

Samma visa igen nu då alltså? Inte riktigt, sagan ska vara uppdaterad och utspela sig i nutid. Och till skillnad från versionen från 2015 med Lily James i huvudrollen vara en musikal. Som Askungen syns den kubansk-amerikanska sångerskan Camila Cabello, som nu gör debut på vita duken.

22-åriga Cabello är allra mest känd för hitlåten "Havana" från 2016 och var under fjolåret en av de allra mest spelade artisterna på Spotify. Cabello ska förutom att spela huvudrollen skriva delar av musiken, skriver Hollywood Reporter.

Bakom nyinspelningen ligger den brittiske skådespelaren och pratshowvärden James Corden. Han tar hjälp av "Pitch perfect"-skaparen Kay Cannon, som ska regissera. Till skillnad från de flesta andra nyinspelningar i den nya vågen görs filmen inte av Disney, i stället är det Sony och Columbia som vill försöka rida på framgångskonceptet. Om det nu är det så länge till.

Nyheten om "Askungen" kommer knappt två veckor efter den senaste omgörningen av en Disney-klassiker, "Dumbo", hade permiär. Den filmen drog färre besökare än väntat under den amerikanska premiärhelgen, och har sedan dess gått ännu sämre. Enligt branschtidningar får filmen problem att gå med vinst, ett bakslag för bolaget Disney.

Den nya "Askungen" har ännu inte fått något premiärdatum. Men innan den går upp kommer såväl "Aladdin" (i maj) som "Lejonkungen" (i juli) upp i nya versioner.