Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stevie Wonder inledde stödgalan med Bill Withers låt "Lean on me". Arkivbild.

Artisteliten satte orkanoffren i fokus

Stevie Wonder, Cher, Billy Crystal, Barbra Streisand, Tom Hanks och Robert DeNiro var några av dem som deltog under den tv-sända stödgalan "Hand in hand".

Galans mål var att samla in pengar till offren för orkanerna som, med förödande konsekvenser, dragit in över Karibien och USA den senaste tiden.

Galan ägde rum på scener i Los Angeles, New York och Nashville och direktsändes samtidigt på ett tiotal amerikanska tv-kanaler och online. Formatet kändes igen från liknande galor som sändes efter den 11 september 2001 och orkanen Katrina 2006.

Den samlade skaran världsstjärnor avlöste varandra i rask takt och uppmanade tittarna att öppna sina plånböcker och stötta sina medmänniskor i kristider, samtidigt som de bjöd på känslofyllda överlevnadshistorier från de orkandrabbade områdena.

- Naturkatastrofer diskriminerar inte. De bryr sig inte om du är invandrbarare, svart eller vit, latinamerikan, asiat, jude, muslim, rik eller fattig, sade popdrottningen Beyoncé under sitt framträdande.

Ursprungligen var det tänkt att galan skulle samla in pengar till offren för orkanen Harvey som drog in i slutet av augusti, men insamlingen utökades och pengarna som samlas in ska nu även hjälpa de som drabbats av orkanen Irmas framfart.