Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anton Malmberg Hård af Segerstad

Anton Malmberg hoppas på ny hit

Förra året var han med och skrev megahiten "Begging" åt Anton Ewald. I år är Vänersborgskillen Anton Malmberg Hård af Segerstad aktuell med en ny låt.

Du har skrivit "Echo" tillsammans med Outtrigger, som även framför låten, samt Joy & Linnéa Deb, som skrev förra årets vinnarlåt "You" – berätta om det samarbetet!

– Joy och Linnéa Deb har jag blivit riktigt god vän med och vi jobbar mycket tillsammans sedan något år tillbaka. Outtrigger landade lite i knät på oss via snack över Facebook och de gjorde även en cover av "You". Det blev ett kul projekt för oss att sätta tänderna i, och vi lyckades ro det hela vägen in i 2014 års melodifestival vilket vi är sjukt stolta över!

Hur skulle du vilja beskriva låten?

– Echo är vad man vill att den skall vara. Den är stenhård, har en riktigt tung text och en massiv refräng som naglar sig fast. Det är svårt att inte gilla hårdrock när den blir genuin, men det ligger också i att låten inte är skriven som en rocklåt, utan skulle likaväl kunna vara en riktigt snygg pianoballad. Det är förhoppningsvis vår styrka på lördag. 

Vad tycker du om era konkurrenter så här långt?

– Jag tycker kanske att melodifestivalerna har sett ganska lika ut några år för mycket nu. Efter att Loreen vann känns det lite matt. Hon tog konceptet till sin spets och ingenting efter henne har känts lika bra. Tänk att 32 bidrag har gjort varsitt nummer så många år i rad. Det är 500-tals nummer på en scen som ser ungefär likadan ut, med ungefär samma typ av låtar. Hur häftigt kan det bli? Dock är det fortfarande största underhållningen i Sverige och en bra grej för oss att jobba mot.

Vem vinner Mello 2014?

– Jag tror kanske att Anton Ewald och Sanna Nielsen kommer att sitta och svettas mest i finalen, men jag är inte så säker på att vinsten finns där … Det hade ju varit så otroligt väntat.