Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Programledaren Ison Glasgow tillsammans med Sara som får Centerledaren Annie Lööf som inneboende i UR-serien "Makt hos mig".

Annie Lööf flyttade in hos Sara

I UR:s nya serie "Makt hos mig" var Annie Lööf (C) gäst i ett dygn hos 18-åriga Sara som är muslim och bor i en Stockholmsförort. En nyttig erfarenhet tycker båda.

I serien får tittarna följa med när åtta unga människor får besök av bland andra Annie Lööf (C), Mattias Karlsson (SD) och Åsa Romson (MP). Under ett dygn möter politikerna unga tjejer och killar, med olika bakgrunder och erfarenheter, men som alla har det gemensamt att de vill göra sina röster hörd.

-Jag kände att politikerna behövde se livet ur ett annat perspektiv. De sitter i en annan del av stan och jag tror att de inte lämnar den sidan så ofta. Så jag tog chansen att bjuda hem henne till mig, säger Sara.

Inblick i vardagen

Annie Lööf lockades av möjligheten att få inblick i en ung tjejs vardag och höra hur hon ser på saker och ting.

-Dels tyckte jag att de skulle vara spännande att få träffa en ung tjej i förorten och få hinna med att under dygnet gå in på lite djupare frågeställningar än vad man annars gör när man springer på dem när man besöker skolor. Så för mig gav det väldigt mycket.

Annie och Sara umgicks intensivt under de 24 timmar som besöket varade. De handlade och lagade mat tillsammans och spelade fotboll eftersom Sara tränar ett pojklag i fotboll. Annie var också med när Sara spelade in en podcast.

Hur var det att få hem en politiker?

-Det var jättehäftigt. Jag har aldrig gjort något sådant här förut. Det var en annorlunda känsla att ha någon känd politiker hos mig. Hon har inte makten hos mig, det är jag som har det. Det var jag som fick bestämma den här gången, säger Sara.

För Annie Lööf var det tankeväckande att höra att Sara, som bär slöja, känner sig mycket tryggare där hon bor än när hon åker in till centrala Stockholm.

-Där känner hon sig annorlunda och inte välkommen på samma sätt som hon gör i Norsborg.

Bild: Saga Berlin/UR
Bild: Saga Berlin/UR