Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Anna von Hausswolff gör musik till Gösta Berlings saga på Stadsteatern

Den hyllade popartisten Anna von Hausswolff står för musiken i Göteborgs stadsteaters uppsättning av Gösta Berlings saga, med premiär 15 december.

I ett pressmeddelande från Stadsteatern berättar Anna von Hausswolff att hon har "dykt in i Selma Lagerlöfs otroliga landskap" inför uppgiften.

– Vi kommer sugas in i de mörkaste vrår för att sedan slungas ut i det fria och ljusa. Det finns något uråldrigt som aldrig försvinner ifrån våra kroppar och jag hoppas kunna slå an en ton som känns gammal och ny på samma gång, säger hon i pressmeddelandet.

Läs mer: Pontus Stenshäll om Stadsteaterns säsong

Premiären för Gösta Berlings saga blir på teaterns stora scen den 15 december. Regissören Rikard Lekander är mycket nöjd med att ha fått med von Hausswolff i pjäsen.

– Hennes musik är verkligen magisk och helt trollbindande i alla sina stämningar och skiftningar. Vårt samarbete är präglat av stort förtroende och hejdlös inspiration, säger han.

Adam Lundgren spelar Gösta Berling

Rikard Lekander har gjort sig känd som något av "skräckteaterns mästare" och enligt Stadsteatern ska hans version av Selma Lagerlöfs välkända berättelse blir "en hyllning till fantasins kraft".

Det blir en stor ensemble på scen, med bland andra Jakob Eklund som djävulen Sintram, Adam Lundgren som Gösta Berling och Anna Bjelkerud som Majorskan.