Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Mosten.

Anna Mosten går mot strömmen

Anna Mosten är 18-åringen med 50-talslockarna och den djupa soulrösten som precis signat med Göteborgsbaserade skivbolaget Whoa Dad. I maj släpper hon sin första singel.

– När man är ung utgår folk ifrån att man inte skriver sina egna låtar. Men min musik är väldigt personlig, jag skriver alltid utifrån mina egna erfarenheter och känslor.

Varför är det viktigt för dig att skriva personligt?

– Det har alltid varit ett sätt för mig att ventilera. Jag hade en jobbig period i högstadiet då jag inte hade någon att umgås med och mådde ganska dåligt. Då blev musiken ett sätt att hantera de känslorna. Sedan har jag alltid velat göra min egen grej, på min musikskola förväntas alla sjunga likadant, lite slätstruket, och gilla Beyoncé. Men det passar inte mig.

Ja du har en väldigt utpräglad stil, hur hittade du den?

– Jag tycker att historia är väldigt intressant och mina största stilikoner är skådespelerskan Ann-Margret. Och när jag upptäckte Vintage-stilen hittade jag även till den musiken. Jag inspireras av filmmusik, musikaler och all musik mellan 20 och 60-tal, men samtidigt är Taylor Swift en av mina största idoler och anledningen till att jag började skriva egna låtar, så min musik är ett möte över genrer.

Hur kom du i kontakt med Whoa Dad?

– Jag skickade ett mejl till dem och tänkte att det där mejlet kommer att försvinna i en inbox någonstans. Men så svarade de en timme senare och sa att de ville samarbeta med mig. Jag blev helt chockad, det känns helt knäppt att få släppa egen musik!