Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Anna Ehring | Här vill inte hundar bo

Anna Ehrings nya bok är ofta rolig och underfundig. Samtidigt skriver Ehring med en strävhet som gör att hon aldrig hamnar i det klyschigt småbarnscharmiga, anser Cecilia Nelson.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

6-9 år

6-9 år

Anna Ehring

Här vill inte hundar bo

Illustrationer: Lotta Geffenblad

Bonnier Carlsen

Efter framgångarna med de vardagsmagiska berättelserna om Nisse i Bagarmossen återkommer Anna Ehring med en glädjande omfångsrik kapitelbok för lite yngre barn.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Här vill inte hundar bo handlar om sexåriga Maria, som liksom Nisse bor i en Stockholmsförort och kallas Betongprinsessan. Fast hon känner sig inte som någon prinsessa precis. Hon försöker vara snäll och underbar ”sådär som hon som bäddar åt dvärgar” men håret är för stripigt och Emils tillvaro fylld av hyss och trubbel ligger henne närmare. På en utflykt till landet håller hon på att drunkna i gödselhögen, hon leker med en bortslängd peruk och får löss och hon dresserar sin lillasyster till att ge vacker tass och spela död genom att proppa i henne hundgodis.

a vinter: ”’Jag vill åka nu!’ skrek Emma och vred fram en vanthand ur åkpåsen och drog den i snön för att sedan stoppa in en näve snö i munnen.”