Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Blomberg som Maria Montazami.

Anna Blomberg ny i gänget kring Badjävlar

Komikern Anna Blomberg är kanske mest känd för sina karaktärer och imitationer av bland annat Maria Montazami, Jimmie Åkesson och Elisabeth Höglund. Dem tar hon nu med sig på turné när hon som enda tjej blir det senaste tillskottet till humorförställningen Badjävlar.

– Jag tror att jag känner mer press för att jag är ny, jag vill ju att det ska bli bra. Men samtidigt kan man inte hålla på att se sig utifrån hela tiden och bara bry sig om vad andra tycker, man måste också släppa, gå in i sig själv och göra sin grej, säger Anna Blomberg.

Hon är det senaste tillskottet i humorturnén Badjävlar där även Fredrik Lindström, Henrik Schyffert, Peter Apelgren, Johan Rheborg och Magnus Betnér uppträder. Under juli månad har gänget turnerat genom Sverige och den här veckan når de västkusten och Göteborg där turnén avslutas.

Anna Blomberg är den enda tjejen i gruppen, något som fick henne att fundera på om hon skulle tacka ja.

– Hade det varit ett humorprogram eller en sketch så hade jag tackat nej eftersom att det kan vara svårare att få igenom sina idéer som ensam tjej. Men här gör jag min egen grej i sammanhanget och har helt och hållet kontroll över den, säger hon, och menar att branschen på senare år har förändrats vad gäller kvinnliga komiker.

– Tjejer tar mer plats och tar för sig mer än vad de gjorde tidigare. Sedan har killarna också förändrats, de har börjat inse att det blir lite mossigt med bara killar.

Även om Badjävlar är en standup-turné menar Anna Blomberg att det för hennes del blir mer teater än standup.

– Det är roligare att spela olika roller eftersom man i rollen kan göra precis vad som helst. Ska man utgå ifrån sig själv så blir man så begränsad, säger hon.

Och Anna Blomberg har ett brett register av karaktärer; alltifrån påhittade figuren Kåta Gunn till imitationerna av Elisabeth Höglund, Maria Montazami och Jimmie Åkesson. Och hon försöker alltid att hitta ett djup i sina karaktärer.

– Ta en karaktär som Jimmie Åkesson, honom måste man göra mänsklig annars blir det för kallt och dömande. I min imitation är han lite pömsig och rädd och då blir det genast roligare, säger hon.

I höst åker Anna Blomberg på turné igen men då med en helt egen föreställning; Anna Blombergs värld. Och även där är det karaktärerna som får ta plats.

– Det tillkommer lite nya karaktärer och de får bland annat prata med varandra. Men även där kommer jag att stå ensam på scen tillsammans med en musiker så det blir en väldigt avskalad föreställning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.