Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Angelina Jolies stenhårda skilsmässoadvokat

Angelina Jolie har anlitat Hollywoods hårdaste skilsmässo-advokat. För 8000 kronor i timmen sköter Laura Wasser separationen från Brad Pitt.

Tidningen Bloomberg publicerade 2015 ett långt och initierat porträtt av advokaten Laura Wasser. Redan i inledningen konstaterades att "ingen separerar de rika och berömda lika bra som Laura Wasser."

LÄS MER: Bekräftat: Brad Pitt och Angelina Jolie skiljer sig

Skådespelerskan Angelina Jolie anlitade Wasser redan i samband med sin skilsmässa från Billy Bob Thornton 2003 och har nu alltså kontrakterat henne för att reda ut all juridik i samband med den extremt uppmärksammade separationen från Brad Pitt.

LÄS MER: Starka reaktioner efter Brangelinas uppbrott

Mesta möjliga diskretion

Enligt intervjun i Bloomberg är Laura Wasser annars angelägen om mesta möjliga diskretion och inte ens kollegorna på byrån Wasser, Cooperman & Mandles, där hennes far är en av grundarna, vet vilka klienter hon för tillfället jobbar med.

Kändissajten TMZ, som var först med nyheten om Brangelina-skilsmässan, lägger mycket reporterkraft på att i praktiken skugga Laura Wasser för att försöka ta reda på vilka skådespelare och artister hon har möten med. 

LÄS MER: Brad Pitt: Angelina har släppt lös helvetet

Många kända klienter

Bland tidigare kunder finns Denise Richards som skilde sig från Charlie Sheen, Nick Lachey (Jessica Simpson), Stevie Wonder (två gånger), Maria Shriver (Arnold Schwarzenegger) och Britney Spears där hon ingrep redan när Britney Spears spontanfriade till sin dansare Kevin Federline.

Enligt tidningen Rolling Stone blixtkontaktade Spears management Laura Wasser i samma stund som man också bokade en bröllopsplanerare och juvelerare. 

- Unga kvinnor vill inte skriva äktenskapsförord. De är kära, de lever sin dröm och de ska aldrig skilja sig. Men de brukar tänka om när jag kommer lite räkneexempel på vad en eventuell separation skulle kosta dem, säger Laura Wasser till Bloomberg och påpkear att enligt kalifornisk lag är utgångspunkten alltid att paret delar 50/50 på alla tillgångar oavsett vad man hade med sig in i det gemensamma boet. 

Själv tar Laura Wasser endast i undantagsfall klienter som har mindre än tio miljoner dollar på kontot.

Kallas Disso Queen

Bloomberg skriver att Wasser helst vill undvika att skilsmässor går hela vägen till domstol. Hon ser helst att man kan göra upp i godo. Därmed inte sagt att hon inte är beredd att spela tufft. Hon sägs vara oerhört rak i sin kommunikation både med sina egna klienter och motpartens representanter. 

Enligt TMZ kallas hon "Disso Queen", syftande på att hon är villig att kasta mycket skit på motparten för att vinna sina mål.

Återstår att se hur hon ska ta sin klient Angelina Jolie genom Brangelina-skilsmässan.

LÄS MER: Brangelinas liv i bilder