Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angelika Prick.

Angelika Prick tar plats i Sommarlov

Äntligen drar Sommarlov igång i Barnkanalen. En ny programledare gör entré: Angelika Prick, som är uppvuxen i Lerum.

Årets tema för Sommarlov är superhjältar.
– Vi har idén att alla har en superhjältekraft inom sig, något man är bra på, så kan vi tillsammans göra skillnad i vardagen, säger Angelika Prick och förklarar att alla superhjältebarn i landet behöver hjälpa till.

– Något kommer att störa vårt Sommarlov och vi behöver samla in superhjältekrafter från hela Sverige för att få bukt med det.

Morgonshowen direktsänds under tio veckor från Scaniabadet i Malmö. Malin Olsson är tillbaka efter förra årets paus, då hon jobbade med Atleterna. Vid sin sida har hon Alex Hermansson och så Angelika Prick, som alltså aldrig gjort direktsänd tv förut.

– Jag gillar när man inte har en aning om vad det ska bli. Man måste utmana sig själv, det var det galnaste jag kunde komma på.

Angelika Prick låter oerhört cool inför att kasta sig in i något helt nytt. Det är också en av hennes superkrafter.

– Jag ska bidra med ett ”Trazan och Banarne-lugn”. Jag ska vara lite finurlig också, ibland kanske jag pratar med gurkor, ena stunden vet jag inte var jag är, en annan stund vet jag allt.

Malin Olsson beskriver Angelika Prick som en ”spännande och lite udda figur”.

Hur yttrar det sig?
– Jag tror jag är väldigt lugn. Jag lyssnar och iakttar. När jag blir väldigt, väldigt stressad blir jag bara ännu lugnare.

Till programmets buss vid badet kommer bland andra Melodifestivalfavoriterna Panetoz, Saraha och Wictoria.

Vilken gäst ser du särskilt fram emot?
– Saraha ser jag fram emot jättemycket. Att hon kan swahili flytande är så häftigt. I Melodifestivalen hade hon sådan utstrålning och låten är bra.

Angelika Prick är uppvuxen i Lerum med mamma, pappa och storebror. Hon gick teaterlinjen på Angeredsgymnasiet, sedan Skara skolscen och teaterhögskolan i Göteborg. Nu jobbar hon på Stadsteatern i Stockholm och passar på att göra tv under sommarledigheten.

Varifrån kommer ditt coola efternamn?
– Min farfarsfar var från Trollhättan. Han fiskade väldigt mycket och ute på sjön såg han ut som en prick, så han tog sig det namnet. De flesta blir glada när de hör det, det är avväpnande.

Om du fick vara superhjälte för en dag – vad skulle du göra?
– Det låter ”Fröken Sverige”, men göra fred. Framförallt hjälpa alla barn som är drabbade.