Andra chansen blir egen deltävling

ANNONS
|

- Andra chansen har behövt en tydligare identitet och en större kostym, säger Martin Österdahl, projektledare för Melodifestivalen 2007.

Nästa år får alltså Andra chansen, där de bidrag som kommit trea och fyra i sin deltävling gör upp om de sista finalplatserna, en egen deltävling. Detta gör att Melodifestivalen blir en vecka längre och ger tillfälle för invånarna i ytterligare en svensk stad att jubla i sin hockeylada.

Martin Österdahl tror inte att det blir segt för tittarna att vänta ytterligare en vecka på den stora finalen.

- Den som väntar på något gott. Det här kommer att bli en naturlig upptrappning. Och för de som vill ha variation har vi skapat en ny tävlingsform, säger han.

ANNONS

De åtta bidrag som gått vidare till andra chansen kommer att möta varandra varandra i par. Fyra vinnare utses direkt genom telefonröstning, och de bildar två nya par som möter varandra. Vinnarna där går till den stora finalen.

- Det spelar ingen roll om man varit trea eller fyra i sin deltävling. Bidragen möter varandra i ett på förväg bestämt system, säger Martin Österdahl.

Det är i stället startnumret som avgör vilka som kommer att mötas. Bidragen kan inte möta någon från samma deltävling.

Förhoppningen är att Andra chansen verkligen ska bli en andra chans. Tidigare har aldrig något bidrag vunnit efter att ha gått via Andra chansen, men 2004 blev Shirley Clamp tvåa med Min kärlek.

ANNONS