Buckliga ord, knyckliga låtar är Anders Lundins debutalbum.
Buckliga ord, knyckliga låtar är Anders Lundins debutalbum.

"Anders, få inte feeling!"

ANNONS
|

- Jag kände en närhet till tankarna och i luften fanns mycket känslor. Allt blev på riktigt, säger Anders Lundin.

Tiden han pratar om är när han och frun Kerstin väntade sonen Adrian som föddes för två år sedan. Det var då han började arbetet med skivan Buckliga ord och Knyckliga låtar som släpptes i veckan.

- Det är det svåraste jag gjort, men också det roligaste. Jag får tänka att Ingen kommer döda mig för att jag släpper en skiva, säger han och skrattar befriande.

Vill kunna mycket

Som liten var han väldigt historieintresserad och inspirerades av Erik XIV som kunde mycket, bland annat rita och musicera. Anders insåg hur häftigt det var att vara bra på många olika saker och på det har han byggt sin karriär där han obehindrat rört sig mellan radio och teve, teater och musik.

ANNONS

- Att testa och hellre misslyckas är också en starkare känsla än att undra över hur det hade kunnat gå. Det är en av de sakerna min fru gillar mest med mig, att jag alltid säger att allt är möjligt.

Kerstin är sångerska och inför skivsläppet har hon funnits till hands med en del goda råd. Det bästa? När han frågade vad han skulle göra om han repat en låt på ett visst sätt och sedan på scen fick en feeling och ville göra något annat.

- Då sa hon: Anders, få inte feeling!

Konkurrens av Lotta på Liseberg

Tillsammans har de precis fått sitt andra barn, dottern Matilda. När de väntade henne avslutade han skivan, upprymd av samma känsla som när Adrian väntades.

- Nu är det också lagom lång tid innan Allsång på Skansen drar igång och allt kommer fokuseras kring det.

Nytt för i år är att de får konkurrens av Lotta på Liseberg.

- Jag kan bara konstatera att jag har en bra position i en expanderande bransch och tycka att det är konstigt att ingen gjort det tidigare.

Anders Lundin

Ålder:

Familj:

Karriär:

Aktuell:

ANNONS