Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Berglund hjälper Håkan Hellström med nya plattan.

Anders Berglund hjälper Håkan Hellström

Att Håkan Hellström jobbar med ny musik är ingen hemlighet, och att det sker i största hemlighet vet alla . GP kan nu avslöja att han får hjälp av bland andra Anders Berglund.

Orkesterledaren och dirigenten Anders Berglund har samarbetat med Håkan Hellström tidigare, och det har bevisligen gett mersmak. Nu möts de båda igen i arbetet med Hellströms kommande skiva.

- Jag hjälper honom med nya plattan och sätter lite stråkarrangemang på 4-5 av låtarna, berättar Anders Berglund.

Stråkarrangemang gjorde han redan på förra plattan, och första gången Berglund jobbade med Hellström var redan 2007 då den välrenommerade orkesterledaren kopplades in i samband med konserten som Håkan Hellström gjorde med Sven-Bertil Taube i Konserthuset i Göteborg.

- Det är ett roligt samarbete, vi håller till i en studio i Stockholm när vi spelar in, berättar Berglund och tillägger med ett skratt:

- Bra, tycker jag, på frågan hur det låter.

Inför sommarens Ullevispelningar är intresset kring den kommande skivan givetvis enormt, och att det nu bekräftas från flera håll att det blir ny musik till konserterna i juni lär inte minska efterfrågan på de eftertraktade och svårfångade biljetterna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.