Anders Bagge har tröttnat på sångterrorn

Anders Bagge är fullständigt omusikalisk och saknar musiköra. Definitivt saknar han talangen att förutspå en hit. Ändå fortsätter telefonen gå varm hos räddningsskepparen på Käringön, med folk som sjunger och skrålar i hans öra.

ANNONS
|

Anders Bagge är alltså räddningsskeppare och uppsyningsman på sjöräddningsstationen på Käringön, Orust.

Anders Bagge är inte ens släkt med Anders Bagge som är hitmakaren och före detta jurymedlemmen i det populära tv-programmet Idol - som dessutom lades ner efter förra årets säsong.

– Vi är inte ens släkt på långt håll så vitt jag vet, säger Bagge på Orust.

Men det har inte hindrat sångfåglar från hela Sverige att sedan musikproducenten Bagge tog plats i Idoljuryn 2008 - har ringt upp sjöräddaren på Orust - för att sjunga en truddelutt.

– De vill helt enkelt komma på audition. Så jag har väl hört det mesta i sångväg, säger Anders Bagge med en liten suck.

ANNONS

De flesta samtalen kommer under kvällar och nätter på fredags- och lördagskvällar. Speciellt populärt att googla fram Orustbagges telefonnummer verkar det vara efter klockan 20 men innan klockan 23 en lördagskväll.

– Det låter som om många har druckit och festat lite innan de ringer mig. När jag svarar frågar de alltid om jag är Anders Bagge, och ja - det är jag ju. Är jag på humör låter jag dem hållas en stund, sjunga klart och så. Annars svarar jag bara att jag inte är den Anders Bagge som de säkert söker.

Kan du hålla dig för skratt?

– Jajemän. Jag tycker det kan vara lite roligt. Vänner och bekanta har också fått höra på skönsången. Mina jobbarkompisar också. Senast för ett par veckor sedan ringde telefonen och någon ville sjunga för mig. Jag lät alla lyssna på högtalartelefonen. Det var en klar stämningshöjare, skrattar sjöräddaren.

För svarar i telefonen gör han alltid, oavsett tidpunkt på dygnet. Det måste han som sjöräddare, även om det är hans privata nummer de flesta ringer på.

– Det kan ju vara ett larm. De flesta ringer från dolt nummer, det gör vår sjöräddningscentral också. Förresten kommer det sms också. Många vill boka tid för en audition, speciellt föräldrar vill boka in sina barn.

ANNONS

Är du inte trött på sångterrorn?

– Haha, nej. Det är ju lite kul.

Har du själv träffat eller pratat med din namne?

– Nej. Men jag funderade på att åka på en audition själv och lämna över inspelningar med alla samtal jag fått. Men jag har inte spelat in ett enda. Tyvärr. Annars hade det varit kul tycker jag.

Slutligen. Var sjunger du själv för något?

– Jag sjunger ju aldrig. Aldrig någonsin. Men jag lyssnar på allt.

ANNONS