Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Amerikaner söker kärleken i Sverige

Luke, Mitchell och Erik har två saker gemensamt - svenska rötter och längtan efter kärlek. I TV 3:s nya serie "Kärlek över Atlanten" söker killarna den rätta i forna hemlandet Sverige.

För hundra år sedan utvandrade drygt en miljon svenskar för att söka lyckan i det förlovade landet. Nu vänder tre San Franciscobor tillbaka - i jakt på kärlek.

-Svenska kvinnor har ett bra rykte, de sägs vara smarta och jämlika, berättar Luke De Lorme om varför han ställer upp i programmet. -Det verkade som en otrolig upplevelse och jag tänkte att jag skulle få träffa någon riktigt spektakulär tjej, säger Erik Calloway.

Speed-dejting på schemat

På plats i Stockholm drar Luke De Lorme, Mitchell Valentine och Erik Calloway igång med intensivt speed-dejtande. Av de tjejer som sökt till programmet har närmare 20 valts ut till vardera deltagare. De får fem minuter på sig att testa personkemin, efter det utser killarna ut vilka som får följa med hem till USA för att fortsätta träffas.

-Det var galet! Alla är nervösa på sin första dejt och jag gjorde 20 på raken, säger Luke De Lorme.

För Mitchell Valentine var resorna till Sverige mer än en kärleksjakt. Han har äntligen fått träffat sin svenska släkt.

-Vi är släkt på långt håll men när vi träffades blev det tydligt att vi fortfarande tillhör samma familj, säger Mitchell.

Ingen dramatik

Till skillnad från många andra dejtingprogram kan tittaren inte vänta sig bråk och dramatik, "Kärlek över Atlanten" ett riktigt trivselprogram.

-Alla var öppenhjärtiga och vänliga mot varandra, det förekom inga elakheter, säger Mitchell Valentine.

I elva avsnitt ska killarna leta efter den rätta. "Kärlek över Atlanten" har premiär tisdag 16 april klockan 21.00 i TV 3.