Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Justin Bieber är tillbaka på svenska albumlistans förstaplats med sitt album "Purpose". Arkivbild.

Amason prisade på Manifestgalan

Hyllade Amason knep priset i kategorin årets pop och rapparen Cleo, som även var en av kvällens konferencierer, utsågs till bästa liveakt när den oberoende svenska musiken firades på Manifestgalan i Stockholm på fredagskvällen.

Året har börjat bra för högaktuella popgruppen Amason. Visserligen fick de gå hem utan pris från P3 Guld där de var trefaldigt nominerade, men i slutet av februari väntar Grammisgalan där de är nominerade i hela fem kategorier.

Under fredagens Manifestgala på Nalen i Stockholm blev de inte lottlösa - priset för årets pop tilldelades gruppen som vid sidan av medlemmarnas andra musikaliska projekt planerar att under året arbeta med sitt andra album. Sångerskan Amanda Bergman släpper dessutom sitt soloalbum "Docks" den 26 februari och ger sig ut på turné i vår.

Rapparen Cleo var i fokus i dubbla sammanhang under kvällen. Tillsammans med musikjournalisten Ametist Azordegan var hon värd för galan. Och hon var också den som kammade hem priset i kategorin årets live. "Hon är en hiphop-matriark, peppens mamma, drottningen av Mästerbotten. Hon är Cleo", löd delar av motiveringen.

Bland vinnarna fanns även Love Antell som fick SKAP:s och Manifests pris till årets textförfattare för sitt senaste album "Barn av Amerika", en politisk samtidsskildring. Plattan släpptes i februari i fjol, kort efter hans medverkan i det populära tv-programmet "Så mycket bättre".

Nytt pris för i år är årets musikvideo som gick till Kristian Bengtsson för videon till Jonas Lundqvist "Vissa nätter".