Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Allt från söndagens Bokmässa

Under söndagen gästades GP:s monter bland annat av skådespelaren Thorsten Flinck och bloggerskan Nellie Berntsson. Här hittar du söndagens tv-intervjuer.

 

Söndag 25 september

9.30 Kristian Wedel

Göteborg från ovan– förr och nu. Kristian Wedel – GP-redaktör och författare till texterna i Lars Bygdemarks prisbelönta bok Göteborg från ovan – blandar nya och historiska Göteborgsbilder i ett före-drag som sveper över ett sekels stadsutveckling.

10.00 Roy Fares 

Hur äter den sig fram i New York som gillar sötsaker? Fråga mästerkonditorn Roy Fares som finkammat New York i jakt på de godaste bakverken. Resultatet går att läsa om i boken Sweet spots of New York som han pratar om med GP:s Hanna Rasmuson. I boken finns också ett urval av recepten han fick med sig hem.

 

10.30 Viveca Lärn

Halta Hönans Hotell är den avslutande delen i Viveca Lärns älskade serie om invånarna på Saltön och deras vänner och antagonister från Göteborg. GP:s kulturchef Ingrid Norrman talar med henne om den nya tv-serie som är på gång och om hur det efter tio böcker känns att säga farväl till sina karaktärer.

11.00 Thorsten Flinck

Han var den yngste eleven på scen-skolan, höjdes till skyarna som ungt teater-geni, men kämpade med drogmissbruk och smutskastning på Dramaten. GP:s kultur-chef Ingrid Norrman talar med Thorsten Flinck om hans utlämnande En självbiografi och allt från scenskräck till ”Bergmans svek”.

 

 

11.30  Eija Hetekivi Olsson

Hennes hyllade debutroman Ingenbarnsland handlade om Miiras uppväxt i ett fattigt och våldsamt Gårdsten. GP:s

Maria Domellöf-Wik pratar med författaren Eija Hetekivi Olsson om uppföljaren Miira där huvudpersonen lämnar grund-skolan och envist slår sig fram på vägen mot friheten.

12.00 Ladda ner en GP-bok

Sedan i våras kan GP-prenumeranter gratis ladda ner e-böcker med GP-material. Projektledaren Kristian Wedel förklarar vilken journalistik som passar i bokform – och vilken som inte gör det. Och den som inte är van vid digitala böcker kan få provläsa i GP:s monter.

 Kristian delar också ut den populära Millenniumboken och boken om Ost-indi-e-fararen mot en liten gåva till Sjö-räddningen.

12.30 Sinziana Ravini

I november är det ett år sedan 130 människor dödades på sex olika platser vid en terrorattack i Paris. Flera vittnes-mål har kommit ut i Frankrike efter

attack-en och GP:s recensent Sinziana Ravini som bor i Paris har läst två av dem. Hon samtalar med GP:s kulturchef
Ingrid Norrman om det vapen terroristerna saknar, modet att öppet visa sin sorg.

13.00 Nellie Berntsson

Blogg- och Youtubefenomenet Nellie Bernts-son är djupt älskad av alla häst-tokiga ungar. I boken Jag är Nellie berättar hon varför hon tvingades byta skola tre gånger, hur hennes liv på sociala medier började och hur man gör tv-inspelningar för Youtube. GP:s Fanny Wijk kommer även att prata med henne om hästar.

 

 

13.30 Cecilia Hagen

Vilka frågor ställer man till en kändis och vilka frågor ska man absolut undvika? En som vet är Expressen-journalisten Cecilia Hagen som gjort över 800 intervjuer i sitt yrkesliv. För GP:s Ingrid Norrman berättar hon om boken Cecilia Hagen: Ständigt frågvis och sina möten med några av dem hon intervjuat.

14.00 Mikael Lindnord

Multisportaren Mikael Lindnord blev världsberömd när han tog sig an en hemlös hund under VM i Ecuador 2014. Han tog med sig hunden hem och nu kommer boken om idrottsstjärnans och gathundens resa. GP:s Fanny Wijk pratar med Mikael och Arthur.

 

 

14.30 Ola Nylander

Arkitekturprofessorn och GP-skribenten Ola Nylander har under våren och sommaren skrivit uppmärksammade artiklar på GP:s kultursidor om Göteborgs historia och hur man kan följa stadens utveckling från 1600-talet och fram till i dag genom att titta på husen i staden. Om detta pratar han med GP:s kulturchef Ingrid Norrman.

 

 

15.00 Lejla Hastor och Nivin Yosef

”Vi är kvinnor, välutbildade, blattar, integrerade, flerspråkiga, multikulturella, uppväxta och utbildade i Sverige. Vi delar dock samma känsla att inte naturligt höra till”, skriver Lejla Hastor och Nivin Yosef i boken Sverige –en (o)-besvarad kärlekshistoria. Om detta pratar de med GP:s Maria Domellöf-Wik.

15.30 Carin Hjulström

Vågar man berätta att man nätdejtar kommer tusen frågor, säger författaren, journalisten och programledaren Carin Hjulström. I nya Frida Fors-romanen Kärlek sökes är det huvudpersonen som försöker hitta en ny kärlek via nätet och författaren döljer inte att det bygger på hennes egna erfarenheter. Om nya romanen pratar hon med GP:s kulturchef Ingrid Norrman.

16.00 Boklotteri!

GP avslutar Bokmässan med ett stort boklotteri där vi lottar ut böcker från de författare som medverkat i GP:s monter. För vinstchans gäller att finnas på plats i montern vid utlottningen. MISSA INTE!