Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Helena Bonham Carter tar över rollen som prinsessan Margaret. Pressbild.

Alla klara för The Crowns tredje säsong

Succéserien The Crown förflyttar handlingen framåt i tiden inför sin tredje säsong. Nu är det klart vilka som spelar de åldrade brittiska kungligheterna när skådespelarna byts ut – och vilka som ska gestalta den yngre generationen.

Tredje säsongen av The Crown på Netflix kommer att utspelas under 1970-talet när drottning Elizabeth och prins Philip är medelålders. Därför har Elizabeths krona passats vidare från Claire Foy till Olivia Colman. Tobias Menzies tar över rollen från Matt Smith som Philip och Helena Bonham Carter spelar prinsessan Margaret när Vanessa Kirby blir för ung för rollen.

Den allra sista pusselbiten verkar nu vara på plats då det avslöjats att Camilla Parker Bowles kommer att spelas av Emerald Fennell från serien Call the midwife. Camilla och prins Charles (Josh O'Connor) träffades nämligen vid en match i hästpolo 1971.

- Jag älskar Camilla och är väldigt tacksam över att mina tonår har förberett mig för att spela en kedjerökande seriehånglare med pottfrilla, säger Emerald Fennell enligt Variety.

Enligt castingansvarig Nina Gold kommer dock inte prinsessan Diana dyka upp förrän i fjärde säsongen, även om hon och Charles träffades 1977, då han dejtade hennes storasyster. Gold berättar för Vanity Fair vad de letar efter hos de skådespelare som ska gestalta det brittiska kungahuset.

- På 60- och 70-talet var klassklyftorna mer framträdande. Sättet som drottningen och hennes familj pratade på under 60-talet skulle förmodligen låta påklistrat nu. Men vi behöver skådespelare som kan omfamna sättet att prata så att det låter autentiskt samtidigt som det låter naturligt. Det är en svår balans, säger hon.