Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adam Levine sjunger i Maroon 5. Bandet har nyligen haft en stor hit med låten "Girls like you". Arkivbild.

Alla artister bekräftade för Super Bowl

Nu står det klart vilka artister som kommer att uppträda i Super Bowls halvlek: Maroon 5, Travis Scott och Big Boi. Därmed anses showen komplett.

Årets upplaga av den största tv-sändningen i USA – Super Bowl – har omgärdats av kontroverser sedan en tid tillbaka. Enligt källor till Variety funderade även Big Bois kollega från Outkast, Andre 3000, på att uppträda och återförena duon för en kväll men tackade till slut nej. Big Boi är från Atlanta, staden som just nu anses vara centrum för svart musik i USA, och finalen kommer att hållas i hans hemstad vilket lett till protester från många inom USA:s afroamerikanska befolkning.

Halvtidsshowen under finalen i amerikansk fotboll ses av 100 miljoner tittare, och har tidigare varit ett prestigefyllt uppdrag som bland andra Coldplay, Beyoncé, Justin Timberlake, Madonna och Lady Gaga haft. Men NFL:s regler om att förbjuda protester under nationalsången har rört upp känslor, bland annat har komikern och skådespelaren Amy Schumer uppmanat till bojkott. Många artister har tackat nej för att visa sitt stöd för spelaren Colin Kaepernick, som varit klubblös sedan han protesterat mot rasism genom att knäböja när nationalsången spelats inför NFL-matcher.

Att medverka under halvlekshowen vore ett godkännande av behandlingen av Kaepernick anser flera andra artister, som försökt övertala Travis Scott att inte uppträda. Scott gick med på att medverka på ett villkor – att NFL skulle gå med på att donera en ansenlig summa till en välgörenhetsorganisation som arbetar för social rättvisa, skriver Billboard.