All in one breakdansar för stålar till Cancerfonden

ANNONS
|

Deltävlingen i Kulturum på lördagen är en av flera som leder till final i Pop what you got i Oslo i december. Den norske grundaren och hiphopparen Åsmund Eggen kontaktade killarna då han var imponerad över deras evenemang All in one breakjam som i år är inne på femte året.

– Pop what you got har inte haft någon deltävling i Göteborg förut, säger Aly alias Bobo.

Artistnamnen är viktiga i hiphopvärlden och både Jonny alias Maflow, Daniel alias Shadoow och Bobo har hunnit etablera sina väl. När de drog igång Breakjam för fem år sedan var det efter att fritidssamordnaren Rabi Shabo börjat arbeta i Partille. Även han är erkänd för sin breaking och inspirerade All in one till att arrangera själva.

ANNONS

– Det var inte stort alls med hiphop i Partille tidigare, vi fick chans att starta det när Rabi kom. Idag är hiphopen etablerad och det finns danskurser, DJ-kurser, låtskrivande och musikproduktion, berättar Maflow.

Att Pop what you got ger pengar till cancerforskning kändes bra för alla, det är alltid någon som råkat ut för sjukdomen bland vänner och familj

– Jag har en nära som har bröstcancer, självklart vill man stödja och hjälpa till, säger Rabi Shabo.

Tre dansstilar tävlar under kvällen, popping, hiphop och breaking.

– Breaking och popping är mer studsig och ”funky”. I hiphopen ska man mer vara tung. Många steg är i princip likadana men man gör dem på olika sätt, man kan ta ett steg från hiphop och göra break-aktigt och göra exakt det motsatta från breaking till hiphop, förklarar Bobo.

Själva fastnade de för breaking för att det är så utmanande.

– Nästan allt är akrobatiskt, men man ska inte förväxla dansen med cirkus. Jag fastnade för breaking för att det var utmanade och att man fick uttrycka sig på sitt eget sätt, säger Rabi Shabo.

Normalt anmäler sig de flesta dansare samma dag men i just den här tävlingen har många anmält sig på förhand. Killarna hoppas att många kommer och tittar.

ANNONS

– Hiphop förknippas med bra och dåliga saker men är samtidigt väldigt välkomnande och handlar om gemenskap. Jag har aldrig mött någon som varit på ett sånt här event första gången som inte känt av gemenskapen, säger Maflow.

När: Lördag klockan 16-22.

Var: Ungdomens hus, Kulturum i Partille.

Vad: Deltävling i hiphopdans med final i Oslo den 12 december. Medtävlande tävlar en mot en i breaking, popping och hiphop, intäkterna från biljetter och lotterier går till Cancerfonden.

Arrangörer: Jonny ”Maflow”, 22 år, Daniel ”Shadoow”, 18 år och Aly ”Bobo”, 18 år från Partille tillsammans med fritidsamordnaren Rabi Shabo.

ANNONS