Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alicia Vikander på "Women in films"-minglet innan Oscarsgalan i år.

Alicia Vikander startar produktionsbolag - för kvinnliga skådespelare

Superstjärnan Alicia Vikander startar ett produktionsbolag med syfte att stärka kvinnor i filmvärlden.

"Uppenbarligen finns det ingenting denna kvinna inte kan göra", konstaterade det amerikanska magasinet Vanity Fair när nyheten om Alicia Vikanders nya projekt blev officiellt. Inte nog med att superstjärnan blir nästa Lara Croft, nu startar hon och hennes Agent Chales Collier produktionsbolaget Vikarious Production med syfte att lyfta kvinnor i Hollywood.

”Vi hoppas kunna driva igenom våra intentioner att samla ett team av briljanta kvinnor som ska leda det kreativa arbetet”, säger Charles Collier till Variety.

Som GP tidigare berättat, blir bolagets första projekt filmen Euphoria, som Vikander gör tillsammans med svenska regissören Lisa Langseth. De har jobbat ihop tidigare, med relationsdramat Till det som är vackert, inspelad på Konserthuset i Göteborg och i filmen Hotell som tar avstamp i en gruppterapi som allt mer spårar ur.

Nyheten om Vikanders bolag blivit en världsnyhet och Hollywood hyllar henne om möjligt ännu mer. "Det står klart att Vikander har siktet inställt på toppen, och så lång har hon visat att hon har eneregi nog att klara det. Dte verkar som om hon inte kommer att vila förrän hon gör alla jobb i Hollywood" skriver Vanity Fair.