Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alicia Vikander. Arkivbild.

Alicia Vikander ska spela Lara Croft

Efter Oscarsvinsten väntar en ny storroll för ALicia Vikander. Den svenska stjärnan ska spela Lara Croft i nästa "Tomb raider"-film.

Svenska filmstjärnan Alicia Vikander är klar för nästa stora filmroll i Hollywood: Lara Croft i kommande "Tomb raider”-filmen, rapporterar Variety. Filmen ska regisseras av norske Roar Uthaug, som tidigare har regisserat "Kallt byte" och "Vågen".

Filmerna om Lara Croft baseras på det populära dataspelet "Tomb raider" som släpptes 1996. Spelet filmatiserades 2001 och 2003, då med Angelina Jolie i rollen som den äventyrslystne brittiska arkeologen Lara Croft.

Alicia Vikander blev känd för den svenska publiken via tv-serien "Andra avenyn" 2007. Det stora svenska genombrottet kom dock med långfilmsdebuten "Till det som är vackert" 2010, som gav henne en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll.

"A royal affair" (2011) och "Anna Karenina" (2012) blev startskotten för Vikanders internationella karriär, och vid Oscarsgalan tidigare i år prisades hon i kategorin bästa kvinnliga biroll för sin insats i "The danish girl".

– Det är större än något jag kunnat drömma om. Hemma hade jag aldrig kunnat tro att jag skulle få göra filmer på engelska, eller att man kunde göra det. Om jag bara kan få fortsätta att jobba vore det jättebra, sade hon till TT efter galan.

Och fortsätta jobba verkar hon onekligen få göra. Härnäst syns hon i "Tulpanfeber" som har amerikansk premiär den 15 juli och i actionfilmen "Jason Bourne" som kommer till biografer senare samma månad. Senare i höst syns hon även i "The light between oceans" där hon spelar mot Michael Fassbender och Rachel Weisz.