Alicia Vikander och Michael Fassbender vill starta teaterskola

Göteborgaren och prisade skådespelaren Alicia Vikander och hennes man Michael Fassbender vill öppna en teaterskola, det skriver Irish Examiner. I ett inlägg på Facebook kommenterar Vikanders mamma att paret är entusiastiska inför planerna.

ANNONS
|

På södra Irland finns staden Killarney, tillhörande grevskapet Kerry. Staden är känd för sin stora katedral och för att skådespelaren Michael Fassbender växte upp där. Det är också platsen där Fassbender och hans partner Alicia Vikander nu verkar vilja öppna en teaterskola, enligt Irish Examiner.

Alicia Vikanders mamma skrev på sin Facebook att paret är ”entusiastiska” inför planerna på att starta upp verksamheten.

Fassbenders Irland

Grevskapet Kerrys landsting ska ha fått in en ansökan om att dra igång en verksamhet med fokus på teater i den historiska byggnaden med namnet West End House. Byggnaden ägs av Fassbenders familj och ansökan ska ha gjorts i Michael Fassbenders pappas namn, Josef Fassbender.

ANNONS

Fassbender den äldre och hans fru drev länge en restaurang i byggnaden, och på senare hår har den bland annat inhyst frisörverksamhet. Om familjens planer på en teaterskola blir verklighet är fortfarande oklart, ett beslut från landstinget i den frågan har ännu inte tagits.

Michael Fassbender föddes i Heidelberg, Tyskland men växte främst upp med sin familj i Irland. 2017 gifte han sig med Alicia Vikander och paret bor nu i Portugal.

LÄS MER:Alicia Vikander älskar äkta utmaningar

LÄS MER:Recension: ”The Glorias” i regi av Julie Taymor

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS