Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Alicia Vikander i prestigefylld kalender

Alicia Vikander gör gemensam sak med stjärnor som Nicole Kidman, Uma Thurman och Helen Mirren. De är med i 2017 års Pirelli-kalender: "Som en konstnär känner jag att jag har ett ansvar att frigöra kvinnor från idén om evig ungdom och perfektion", säger fotografen Peter Lindberg.

Däcktillverkaren Pirelli har nu presenterat 2017 års kalender. Totalt är 14 Hollywoodstjärnor med, bland annat Uma Thurman, Jessica Chastain och Robin Wright. Dessutom är svenska Alicia Vikander med.

Varje år sedan 1963 har företaget Pirelli gett ut en kalender på bilder med världsstjärnor. De flesta som är med har vunnit eller varit nominerad till en Oscar. Och Alicia Vikander tog emot en statyett i februari för bästa kvinnliga biroll som Gerda Wegener i "The Danish Girl".

"Omöjlig att uppnå"

Fotograf är för tredje gången tyska Peter Lindberg och titeln på kalendern är "Emotional".

- Som en konstnär känner jag att jag har ett ansvar att frigöra kvinnor från idén om evig ungdom och perfektion. Samhällets ideal kring perfektion är omöjliga att uppnå, säger han enligt CNN.

Fotona är tagna mellan maj och juni i år i fem olika städer; Los Angeles, New York, Berlin, London och Le Touquet. Kalendern innehåller 40 bilder med både porträtt och miljöer.

Här kan du se en film från fotograferingen: