Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förra året presenterade Alicia Keys namnen på de nominerade till årets album, i år är det hon själv som kommer att leda galan. Arkivbild.

Alicia Keys leder Grammygalan

Artisten Alicia Keys kommer att leda den amerikanska Grammygalan den 10 februari, skriver Billboard. Det avslöjar artisten i en nio minuter lång video på sin Youtubekanal, där man får se Keys få beskedet och berätta för sin familj.

Alicia Keys har vunnit 15 Grammys under sin karriär och anordnar årligen en egen välgörenhetsgala för organisationen Keep a child alive, som hon själv varit med och grundat.

"Jag vet hur det känns att vara nominerad och jag kommer att ta med mig den energin. Jag är så glad över att få vara värdinna för den största kvällen inom musikvärlden och att få fira kreativiteten, styrkan och magin. Jag är särskilt glad över alla otroliga kvinnor som nominerats i år", säger hon i ett uttalande.

Både 2017 och 2018 leddes galan av den brittiske pratshowvärden James Corden. Kendrick Lamar har flest nomineringar i år, hela åtta stycken, medan Drake har sju. Folkrockaren Brandi Carlile har sex nomineringar och Cardi B, Childish Gambino och Lady Gaga fem var.