Daniel Norberg sminkas till Stefan Löfven under inspelningen av "Mumbo jumbo". I programmet gör han en mängd olika imitationer, men fungerar också som programledare i studiodelen.
Daniel Norberg sminkas till Stefan Löfven under inspelningen av "Mumbo jumbo". I programmet gör han en mängd olika imitationer, men fungerar också som programledare i studiodelen.

Åkessons kompiskram blir humor i TV4

ANNONS

I korridoren vankar Stefan Löfven förbi med oroad min. Kanske beror det på Jimmie Åkesson som står vid kaffemaskinen och smörar för sin svurna politiska fiende, kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP)?

- Kompiskram – vi möts på mitten! utbrister Åkesson och ger henne en valhänt kram.

Gör 25 rollfigurer

Den turbulenta politiska arenan är en tacksam spelplats i "Mumbo jumbo" som börjar sändas i TV4 den 19 oktober. Men Daniel Norberg, Shanthi Rydwall-Menon, Christian Åkesson och Louise Nordahl har många fler kändisparodier att plocka fram ur rockfickan.

ANNONS

- I programmet gör jag nog 25–30 olika karaktärer, konstaterar Louise Nordahl, som just den här inspelningsdagen är klädd i KD-ledaren Ebba Busch-Thors strikta politikerkostym, men också dubblerar som Hollywoodfrun Anna Anka.

- Anna Anka är rätt djärv som person. När jag spelar henne kan jag säga nästan vad som helst, helt ofiltrerat.

De fyra komikerna kommer från olika håll, Christian Åkesson som spelar Jimmie Åkesson, har till exempel varit med i Kanal 5:s "Partaj" medan Daniel Norberg för de allra flesta är känd från Youtube, där han tillsammans med brodern Emil Norberg slog igenom med extremt populära Melodifestivalparodier.

"Är jättenervös"

- Jag är jättenervös. Jag går in i sådana här projekt väldigt mycket och gör inget annat än att tänka på detta. Det blir säkert bra, men den här stressen, det är samma som när jag var med i "Let's dance", det spelade ingen roll om jag dansade bra en fredag för jag visste att nästa vecka skulle jag dansa en ny dans, säger Daniel Norberg.

ANNONS

"Mumbo jumbo" blir lite av ett eldprov för de fyra komikerna. Programmet är placerat på bästa sändningstid, mitt emellan de två "Idol"-blocken på fredagar.

- Det är ett program som inte har funnits på länge. När det gäller parodiprogram var nog "Partaj" senast ut. Så det är lite fräckt att vi börjar med det igen, det känns inte urvattnat, säger Christian Åkesson.

"Lite flams och trams"

Bakom oss hastar Shanthi Rydwall-Menon förbi som Alice Bah Kuhnke, iförd clownnäsa och en blågul vikingahjälm. Hennes karaktäristik av programmet är snabb och tydlig.

- Det är ett varmt, välkomnande, barnsligt och lekfullt program. Det vi gör här är att leka, det är ju det väldigt mycket imitationer baseras på. Det är inte politisk humor, det är inte satir, det är inte någon form av grov humor, det är lite flams och trams, helt enkelt.

ANNONS
TT

Fakta: "Mumbo jumbo"

"Mumbo jumbo" är ett humorprogram med sketcher, imitationer och parodier, som ligger insprängt mellan "Idol"-sändningarna i TV4 på fredagar.

Kärnan i gänget som gör programmet är komikerna Daniel Norberg, Louise Nordahl, Christian Åkesson och Shanthi Rydwall-Menon. Daniel Norberg fungerar som programledare i studiodelen av programmet.

Bland dem som imiteras i programmet märks Stefan Löfven och de andra partiledarna, Hollywoodfruarna och familjen Wahlgren.

Det första programmet sänds fredagen den 19 oktober i TV4 och TV4 Play.

ANNONS