Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lisa Ajax går till Andra chansen med sin ballad "Torn".

Ajax till Andra chansen: Energin gick ur en

Lisa Ajax och Arvingarna gick vidare till Andra chansen efter den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen, och nu står det klart vem de kommer att duellera mot. Lisa Ajax är förvånad över sin konkurrent.

Nu är alla deltävlingar avklarade och nästa lördag är det i stället Andra chansen som gäller, där fyra bidrag kommer att gå vidare till final. För Arvingarna och Lisa Ajax blir det alltså ingen längre andningspaus innan det är dags för nästa direktsändning.

- Man var laddad och nu måste man ladda om. Energin går lite ur en. Jag är glad, jag behöver bara få komma hem och ladda om, säger Lisa Ajax.

"Stark balladduell"

I Andra chansen kommer hon att möta Martin Stenmarck som tävlar med sitt bidrag "Låt skiten brinna" och Lisa Ajax är förvånad.

- Jag trodde inte att jag skulle möta honom, jag tänkte att vi är så himla olika, som dag och natt. Det blir jättespännande att se vad svenska folket vill ha i finalen, säger hon.

Karin Gunnarsson, som kommer att efterträda tävlingsproducenten Christer Björkman, berättar hur de tänkte med mötet.

- Vi rusade ut från bussen så snart resultatet kom och började strukturera upp. I duell tre har vi en otroligt stark balladduell – Lisa Ajax och Martin Stenmarck, säger hon.

Christer Björkman håller med om att det är stora olikheter mellan bidragen i Andra chansen. Bland annat kommer Nano att möta Vlad Reiser och Andreas Johnson att tävla mot Anna Bergendahl.

- De är så otroligt olika. Det är väldigt olika genrer med olika tempo och energi. Vi har försökt hitta ett gemensamt målgruppstänk för varje duell – det är det som varit styrande egentligen, säger Christer Björkman.

Arvingarnas hemliga vapen

Veteranerna Arvingarna kommer att tävla mot debutanten Rebecka Karlsson, en riktig utmaning enligt frontmannen Casper Janebrink.

- Hon är en jätteduktig sångerska. Jag har följt henne sedan hon var elva eller tolv år på lite olika talangtävlingar och suttit i juryn och röstat fram henne. Det här kan bli farligt, säger han.

Inför nästa lördag gör Arvingarna däremot en ganska stor förändring – de blir en till. Tidigare har deras trummis Tommy Carlsson varit bortrest för att fira sin 50-årsdag, men på måndag landar han i Sverige igen och då blir det raka vägen in i replokalen.

- Tommy har varit med när vi repeterade det här numret inför deltävlingen, och sedan kan han inkluderas in i det här. Det finns lite olika tankar och idéer, avslöjar Janebrink.