Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

af Sillén skickas hem efter hånfulla uttalanden

Han var blivande schlagergeneral och Christer Björkmans kronprins. Nu har Edward af Sillén skickats hem från Melodifestivalen. - Han gjorde sig omöjlig, säger Thomas Hall, projektledare för schlager-SM.
När Thomas Hall och tävlingsproducenten Christer Björkman i går skulle presentera de tävlande vid helgens melodifestival i Scandinavium, tvingades de först be samtliga artister om ursäkt.
- Vi anställde Edward af Sillén därför att vi såg en långsiktig potential i honom. Nu måste vi tyvärr tänka om. Han har visat synnerligen dåligt ömdöme, sade Thomas Hall och bad ännu en gång om ursäkt å SVT:s vägnar.
Det som hänt är att 22-årige Edward af Sillén, artistkoordinator och en av cheferna för schlager-SM, hånat bland andra Papa Dee, Nordman och debutanten Linda Bengtzing på tidningen QX:s klotterplank på Internet. "Kanske blir Shirley vinnaren 05. Så länge det inte blir Papa Dee är jag nöjd", skriver Sillén bland annat.
- Jag blev inte så glad när jag hörde talas om det, han ska ju vara neutral. Men egentligen bryr jag mig inte, suckar Daniel "Papa Dee" Wahlgren.
Men det gör Thomas Hall, projektledare för schlager-SM. I ett försök att återupprätta förtroendet för SVT har han skickat hem Edward af Sillén till Stockholm.
- Han insåg själv att det var nödvändigt. Annars skulle det ha blivit en märklig situation.
Edward af Sillén är nu frånkopplad från samtliga deltävlingar och finalen i schlager-SM. Till och med mars, då hans kontrakt med SVT går ut, arbetar han i stället med ett program om Melodifestivalens 50-årsjubileum.
Vad som därefter händer är oklart. Thomas Hall utesluter inte att Edward af Sillén tas till nåder och återvänder till Melodifestivalen nästa år när stormen lagt sig.
- Det återstår att se. Han har klantat sig rejält, men här finns också en mänsklig aspekt; killen är ung, extremt begåvad och en trevlig kollega.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.