Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Actionstjärnans hårda kritik mot Trump

Arnold Schwarzenegger är kritisk till att Donald Trump skrotar Parisavtalet, och uppmanar USA:s president att tänka om. – En man kan inte resa tillbaka i tiden. Bara jag kan göra det, säger han i en Facebook-video.

Det var tidigare i veckan som USA:s president Donald Trump meddelade att landet kommer dra sig ur klimatavtalet i Paris, något som upprör actionstjärnan och före detta guvernören av Kalifornien, Arnold Schwarzenegger.

I ett Facebook-inlägg riktar han stark kritik mot Trump, och uppmanar presidenten att tänka om.

– En man kan inte förstöra våra framsteg. En man kan inte stoppa vår revolution för ren energi. Och en man kan inte resa tillbaka i tiden. Bara jag kan göra det, inleder han videon.

LÄS MER:

Han fortsätter sedan videon med att tala direkt till Trump, och uppmana honom att se över sitt ansvar som president:

– Mitt budskap till dig, herr president, är att som offentlig tjänsteman och framförallt som president, är ditt viktigaste ansvar att försvara folket. 200 000 människor dör varje år i USA på grund av luftförorening, och hälften av våra floder och strömmar är förorenade. Vi kan inte luta oss tillbaka och inte göra nånting när människor blir sjuka och dör, speciellt inte när du vet att det finns en annan väg.

Setts 54 miljoner gånger

I skrivande stund har videon setts över 55 miljoner gånger, och delats av 1,6 miljoner personer.

Det är dock inte första gången som actionstjärnan slagits för ett mer hållbart klimat, och i videon förklarar han hur striktare miljölagar i Kalifornien, där Schwarzenegger tidigare var guvernör, även ledde till ekonomisk framgång.

Arnold har tidigare också uppmanat människor att äta mindre kött för att minska koldioxidutsläppen. En video som även den blev något av en viral hit.