Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karikatyrdockor av Abbas medlemmar som användes i en musikvideo finns med på utställningen i London.

Abbautställningen i London invigd

Nära sanningen om människorna bakom Abba, tyckte Björn Ulvaeus efter världspremiären av Abbautställningen i London.

-Är man pophistoriskt intresserad förstår man bättre var vi kommer ifrån, säger han till TT Spektra.

Den röda mattan var utrullad och utanför den stora utställningslokalen i Earls Court i London trotsade folk tisdagskvällens kyla för att få en glimt av kändisarna som bjudits in att förgylla världspremiären av Abbaworld, den första mobila utställningen om det svenska popbandet.

Inte naturligt

Lite konstigt är det allt att vara föremål för en utställning, tyckte Björn Ulvaeus som tillsammans med Anni-Frid Lyngstad såg utställningen strax före invigningen.

-Ja det är det, helt naturligt är det ju inte, säger han och skrattar. Men det är kul.

Inför inbjudna gäster som förre Ericssonchefen Carl-Henric Svanberg och kändisar som Boy George, Paul McCartneys exfru Heather Mills och brittiske "Big Brother"-deltagaren Stephen Baldwin avslöjade Anni-Frid att hon och Björn till och med sjungit en låt tillsammans under sin vandring i utställningslokalen.

-Det lät inte som förr, men det var okej. -Det var "Mamma mia", avslöjade Björn Ulvaeus efteråt.

London perfekt

Kärleken till Abba har alltid varit stark i Storbritannien och Björn Ulvaeus kallade projektet vågat men konstaterade att London den perfekta platsen att inviga en utställning som är tänkt att gå på turné runt om i världen.

-Vi känner oss som pionjärer här, liksom med "Mamma mia", förklarade han.

Entusiasmen bland de inbjudna gick det inte att ta miste på, även om många, liksom Heather Mills, kanske inte är ett inbitet Abbafan.

-Men jag gillar många av deras sånger. Min dotter sjunger Mamma Mia på väg till skolan varje dag. Musiken är tidlös, säger Mills. -Alla kan dansa till den och den återuppväcker en massa gamla minnen.