Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

90-tals-älskarnas ilska mot festivalarrangören

Över 11 000 personer besökte ett slutsålt "Vi som älskar 90-talet" i Slottsskogen under lördagen. Men på Facebook är många missnöjda: "Inte ens renpiss smakar så illa för öronen", är en av alla kommentarer.

Festen på Slottsskogsvallen var i full gång under lördagskvällen, men missnöjet är utbrett bland besökarna på musikfestivalen "Vi som älskar 90-talet". På Facebook rasar klagomålen in. Främst är det dåligt ljud och de långa köerna till mat och dryck som upprör.

"Förra året i Malmö var det svinkul. Detta året får man stå i 2,5 timmars kö för att få köpa två!! Cider eller öl", skriver en av besökarna. Andra klagar på dyr mat och svårigheter att få tag på vatten. "Vilken jäkla miss med vattenstationerna. Två kranar till en slutsåld festival, i denna värme?? Ska man behöva köa i en halvtimme för att fylla på sin vattenflaska??".

Omdömen syns som "Sämre än Bråvalla", "Dåligt organiserat" och "Skitkasst". Överlag är arrangörerna på Kulturbolaget nöjda, men lovar bättring till nästa år.

– Man märkte att göteborgarna har 90-talet i hjärtat och vi är grymt nöjda med resultatet. Men ja, vad ska man säga. Vi kunde inte sälja mer än två öl per köp på grund av Tillståndsenheten. Vi var också tvungna att ha ett inhängnat område vilket vi inte tycker om. Men så är läget. Vi har 18-årsgräns men måste ha det så. Det är olika från län till län, säger Grant Purdy, pressansvarig för arrangemanget.

Ni kunde kanske haft fler barer?

– Ja, vi ökade ganska rejält efter Stockholm då det också var lång kö. Men det är ett begränsat område vi har.

Flera har även klagat på ljudet?

– Jag upplevede inget vidare problem med ljudet. Inte mer än vanligt. Men det är vissa som alltid klagar över ljud. Särskilt på festivaler där man är utomhus. Det kan låta olika beroende på hur man står och hur vinden blåser.

Dessutom menade många att det var svårt att få tag på vatten i värmen?

– Vi hade två vattenstationer och utökade till tre. Det var kö dit också, men det var lättillgängligt på båda sidorna av scenen.

Men förutom en del logistiska problem menar Grant Purdy att det hela gick bra.

– Alla var jätteglada och verkligen peppade. De kom utklädda och det var skön stämning. Det var också väldigt blandad typ av människor allt från hårdrockare till indiehipsters. 

Grant Purdy meddelar till GP att de definitivt kommer återvända nästa år. Men med fler barer. 

LÄS MER: De partajar som om det var 1993