Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

6 saker vi lärt oss av det stora tv-bråket

Under en längre tid har Discovery Networks och Telenor kivats om ett avtal som gjort att hundratusentals kunder blivit utan flera tv-kanaler. Konflikten och bolagens pajkastning har upprört många, men har också varit bildande. Här är några saker vi lärt oss från tv-bråket.

Folk kollar fortfarande på tablå-tv

Vi är inne på 2016 och alla är aktiva i sociala medier, ingen läser dagstidningar i pappersform, tv-bolag tokanställer utvecklare, Netflix och Spotify konsumeras dagligen men folk rasar ändå mot uteblivna kanaler i tablå-tv?Det är faktiskt anmärkningsvärt att tv-bråket påverkar så många när det finns ett så brett utbud.

Ännu märkligare blir det om man tänker på att Kanal 5:s målgrupp är 15-44 år. Det borde ju rimligtvis vara de som använder playtjänster.

Alla gillar inte sport

Skärmavbild 2016-02-03 kl. 15.52.13 Skärmavbild 2016-02-03 kl. 15.53.24 Många visste det såklart redan, men uppenbarligen kom denna information som en chock för en del.

I det supergenerösa kompensationspaketet som gick ut till kunderna från Bredbandsbolaget och Canal Digital är hälften av kanalerna sportkanaler. En överrepresentation som har fått tittare att rasa i sociala medier. De flesta tycker att de kunnat, tja, öppnat upp för kanaler med större allmänintresse.

Men Telenors presschef slår ifrån sig kritiken med orden ”Hälften är inte sport”.

Nä, men hälften ÄR sport, det är väl det som är problemet här.

Norskt kaffe är väldigt dyrt

STOCKHOLM 2015-05-20 Drick kaffe gång på gång - och få bättre fjong. Män som dricker kaffe regelbundet löper mindre risk att drabbas av impotens. Åtminstone om man ska tro forskare vid The University of Texas Health Science Center at Houston i USA. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090 I ett blogginlägg förklarar norska Discoverychefen att det enda de begär av Telenor är ”en kopp kaffe per kund per år”. Och visst, det är känt att norska priser är hutlösa, men att en kaffepeng kan hålla närapå en miljon svenska tablå-tv-tittare gisslan?

Stackars norrmännen.

Hopppas deras arbetsgivare bjussar på gratis kontorskaffe åtminstone.

Det är jättesvårt att lära sig av andras misstag

Déjà vu någon?

Discovery och Boxer bråkade 2014 – kanalerna släcktes.

Discovery och Telia bråkade 2015 – kanalerna släcktes.

Discovery och Telenor bråkar 2016 – du kan aldrig ana vad som hände sen…

På något sätt känns det inte helt rimligt att Telenor inte kunde förebygga detta.

Kanal 9 och Kanal 11 har ett existensberättigande

Inget minne av kanalchock, tv-bråk och rasande tittare 2014? Inte så konstigt. Då var det nämligen bara Kanal 9 och Kanal 11 som försvann.

När kanalerna informerade på sina Facebooksidor om nedsläckningen var det ett tiotal förtvivlade tittare som krävde svar av 9:an och 11:an.

För det är inte jättemånga som saknar tablåreprisen av ”Walking dead” och ”Sons of anarchy” eller romcoms från 2008.

Publiken har inte makten

Om någon nu trodde det innan.

- See more at: http://www.gp.se/kulturnoje/1.2979059-6-saker-vi-lart-oss-av-det-stora-tv-braket#sthash.wYTdwTGN.dpuf