Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

5 gånger Alicia Vikander charmade hela världen

Hetaste Hollywoodsvensken Alicia Vikander imponerar inte bara på vita duken. Hennes härliga personlighet har gjort henne till folkkär favorit. Nya svenska stjärnan är en stilikon som super och svär – och alla älskar det.

2015 var 27-åriga Alicia Vikanders stora genombrottsår. Hon var med i hela fem filmer och syntes i talkshows, på röda mattor och överallt på nätet.

LÄS OCKSÅ: Alicia Vikander klar för nya Bourne-filmen

Hon var, och är fortfarande, stjärnskottet alla pratar om. Hollywoods nya älskling. Som kronan på verket är hon Oscarsnominerad för Bästa kvinnliga biroll, som första svensk på 16 år.

Balettdansösen som blev ratad gång på gång av teaterhögskolor har tagit revansch med råge. Efter genombrottet 2012 med den danska filmen ”A royal affair” har karriären gått spikrakt uppåt.

LÄS OCKSÅ: Vikander om Osarsnomineringen: "Totalt surrealistiskt"

Och det gäller inte bara filmbranschen. Folket älskar henne. Hon är en ny stilikon och hennes outfitval följs flitigt av modebranschen.

Samtidigt bangar hon inte för att bjuda på sig själv och har vid ett flertal tillfällen gett Sverige ett gott rykte med sina galna upptåg och bakåtlutade inställning.