5 anledningar att älska Adele

På kort tid har brittiska Adele blivit en av världens mest älskade artister. Det är lätt att förstå varför.

ANNONS
|

Adele slog igenom med hiten Rolling in deep 2011. Året efter gjorde hon ledmotivet till Bondfilmen Skyfall, som hon också fick en grammis för. Men det är först på senare år som Adele har gått från att vara en omtyckt röst till att bli en älskad personlighet.

Varför? För att hon är som du och jag. Fast roligare. Hon är den som man vill ha i sitt kompisgäng, den man vill bjuda på festen. Lägg så till den gudomliga rösten så är det inte svårt att lista ut varför hon säljer ut alla sina konserter. Folk vill helt enkelt vara där Adele är (ok, och höra Hello live).

ANNONS

I dagarna nåddes allmänheten av att 27-åringen är en av de rikaste brittiska artisterna. 987 miljoner svenska kronor drar hon in och hon har inte ens fyllt 30. Kan ju vara lätt att bli bitter när en ångestfyllt tittar in på sin egen mobilbank den 23:e. Men nej. När Adele drar in storkovan känner man bara: YES! You. Go. Girl. Är det någon man vill ska förkroppsliga emojin med dollartecken-ögon och grön tunga så är det hon.

Här är några exempel på varför alla älskar Adele.

1. Hon är rolig. På riktigt.

Adeles galna upptåg kan knappast ha undgått någon.

Som när hon dök upp förklädd på en tävling för Adele-imitatörer.

Eller när hon blåste expediterna i juicebutiken i Ellen DeGeneres.

Och den magiska stunden när hon körde Carpool Karaoke med James Corden.

2. Hon är mänsklig

Förutom att Adele är öppen med att hon ständigt gråter, oavsett om hennes konserter har gått bra eller dåligt, är hon väldigt bra på att visa medkänsla. Samma dag som terrorattackerna i Bryssel skedde förvandlade hon hela publiken till ett ljushav och tillägnade låten Make you feel my love till offren. Efteråt sa hon att hon aldrig blivit så rörd av någon konsert.

3. Hon tar ingen skit

Adele vinner de tyngsta priserna på Brit Awards, men blir avbruten under sitt tal av galavärden. Anledningen? Damon Albarns utdragna tacktal tidigare snodde all tid. Adele gör såklart det enda rimliga och langar långfingret.

ANNONS

4. Hon är som en vanlig person på scenen

Under en konsert på O2 Arena i London gjorde hon ett försök att twerka för publiken – iklädd en lång paljettklänning. ”Jag tror att jag just twerkade. Jag är inte så bra på det, hela min kropp måste röra sig. Min rumpa är så stor att den skulle kunna bryta min rygg”, sa hon i samband med dansuppvisningen.

5. Hon står upp för sina åsikter och stöttar andra

När Adele uppmärksammades på att hennes musik användes av Donal Trump i hans kampanj, var hon snabb med att mejlapresidentkandidaten om att hennes musik inte får användas i politiska syften. På Brit awards tidigare i år ägnade hon sin korta tid på scenen åt offentligt stötta Kesha, som tvistat med skivbolaget Sony Music och våldtäktsanklagade producenten Dr Luke.

LÄS OCKSÅ:

Adele leder brittiska löneligan

Ellinor från Lilla Edet gör Adele-succé

LISTA: Här är de galnaste och bästa tolkningarna av Adeles Hello

ANNONS