Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

4 frågor till Johan Lindqvist

Johan Lindqvist, recensent och krönikör på GP har recenserat Håkan Hellströms nya skiva Det kommer aldrig va över för mig.

Du lyssnade på skivan en gång för en månad sen. Nu har du hunnit sätta dig in i den ordentligt. Hur har intrycken förändrats?

– Det är en ganska lättöverskådlig skiva, bara 40 minuter lång, men den fortsätter fortfarande att växa. Spontant kändes det som en ganska enkel skiva, men man märker ju längre man lyssnar hur mycket tid som har lagts ner på detaljerna.

Hur skiljer sig den nya skivan från den förra?

– 2 steg från paradise var som en rysk docka. Låtarna öppnade sig undan för undan och formmässigt kunde de spreta ordentligt. De nya låtarna är tydligare i sina former och inte lika vildsinta som på 2 steg från paradise.

Vad har överraskat dig mest med den nya skivan?

– Av låtarna är det Pistol som sticker ut mest med sina syntinslag, någon sådan har han aldrig gjort tidigare. Annars blev jag mest förvånad över sättet han använder sin röst på. Han använder den som ett instrument. Ibland återhållet, ibland mer som han brukar och ibland låter han som en ung Freddie Wadling.

Hur kommer låtarna att funka på Slottsskogsvallen i sommar?

– De kommer nog inte att låta som på skivan, det blir ju mer rockkonsert av det, men de kommer att funka kanonbra. Sedan får vi se hur mycket Mattias Hellberg kommer att påverka soundet när han tagit över gitarren från Daniel Gilbert. Till skillnad från Daniel Gilbert som kommer från indie-hållet kommer ju Mattias Hellberg från en rakare, mer bredbent rock.

Fotnot: Håkan Hellströms nya platta recenseras i onsdagens GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.