16/8: Om krig, politik och viljan att påverka

ANNONS
|

29-åriga Katrine Kielos är socialdemokratisk debattör, ledarskribent på Aftonbladet, politisk skribent och prisad författare till Det enda könet, en bok som ur ett feministiskt perspektiv beskriver det ekonomiska systemet. Det känns självklart att hennes sommarprat ska handla om politik.

Katrine Kielos inleder med att berätta om sin brokiga och krigsdrabbade släkt. Vi får höra om hennes farfars far som delade regemente med en soldatrankad björn, om hur hennes egen pappa får alla samtal att handla om Stalin och om matminnen med farmodern vid den polska östersjökusten.

Genom släktens historia kommer Kielos vidare till huvudämnet politik, och hur hennes eget politiska intresse vaknade i tonåren via feminismen. Kielos beskriver hur tufft det är att arbeta inom den politiska världen, hon kritiserar strategiska spel inom partierna och hur det luddiga politiska språket är ett problem för alla – politiker, väljare och journalister. Kielos håller en tydlig linje genom sitt välarbetade program och knyter ihop sina olika trådar snyggt på slutet.

ANNONS

Musiken: En lång nostalgitripp med Eurythmics, Prince, Emmylou Harris, Gladys Knight och Dusty Springfield

Sista meningen: Tack för att du har lyssnat.

Lördagens sommarvärd: Joey Tempest

ANNONS