Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/15

15 sanslöst dyra kändisbröllop

När det vankas bröllop sparar stjärnorna inte på krutet. Här är några av kändisvärldens dyraste vigslar.

Våren är här och med den bröllopsinbjudningarna. Närmare hälften av alla par som gifter sig i Sverige varje år gör det under sommarmånaderna – och somliga vigslar är mer påkostade än andra.

LÄS MER: Så mycket bör du lägga på bröllopspresenten

Enligt siffror från institutet för privatekonomi hos Swedbank spenderar svenska brudpar i genomsnitt 54 000 kronor på sina bröllop, men elva procent lägger mer än 100 000 kronor. Det är en kraftig investering för de allra flesta, men småpotatis i jämförelse med läget på andra sidan Atlanten.

Jänkarna betalar multum

The Knot redovisar varje år statistik kring amerikanska bröllop och där är den genomsnittliga prislappen 35 329 – dollar, inte kronor. Det motsvarar drygt 310 000 svenska kronor. Och snittkostnaden ökar för varje år som går. Det är också i USA som vi hittar några av kändisvärldens allra dyraste bröllop.

LÄS MER: Så tyder du klädkoden till bröllop och fest

En av de senaste årens mest omtalade och omskrivna kändisar är realitystjärnan Kim Kardashian. Hon gifte sig med rapparen Kanye West 2014. Det var ingen billig historia och bara hennes brudklänning från Givenchy Couture uppges ha kostat drygt tre miljoner kronor. 2011 hade hon gift sig med NBA-spelaren Kris Humphries – den gången bar bruden tre (ja, du läste rätt) olika brudklänningar från Vera Wang. 

Gifta – i 72 dagar

Hela bröllopet var påkostat överlag. Enligt CBS News landade slutnotan på hisnande 10 miljoner dollar, motsvarande nära 90 miljoner svenska kronor. Men ett dyrt bröllop är sannerligen ingen garant för ett lyckligt äktenskap. 72 dagar efter vigseln var skilsmässan mellan Kardashian och Humphries ett faktum.

Bläddra i bildspelet ovanför artikeln för att se hur långt den summan räcker i vår topplista över 15 av de dyraste kändisbröllopen. Läs – och häpna!

Källor: Forbes.com, Business Insider, CBS News