Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

140 nya tecken knäckte twittrarna

"Lika trängda som inbitna Västlänken-hatare."

Illusionen om Twitter som en plats för nyfikna, progressiva och intellektuellt rörliga tankar är nu definitivt död. Det räckte att ändra antalet tillåtna tecken från 140 till 280 för att en lång rad etablerade twittrare skulle bli lika trängda och förbannade som inbitna Västlänken-hatare.

Ändå gavs man generöst med ställtid.  "Vi förstår eftersom många av er som har twittrat i flera år kan ha en känslomässig koppling till 140 tecken – vi kände det också. Men vi såg kraften i vad ändringen kommer att göra och blev kära i denna nya, fortfarande korta, begränsning, skrev Twitters produktchef Aliza Rosen (bilden) i god tid innan förändringen.

Trots detta rasades det. Vilket får mig att tänka på en intervju där John Lennon berättade om ett konstnärskollektiv i New York där alla ansåg sig vara förändringsbenägna på en rent revolutionär nivå. Allt skulle kunna kastas över ända med samma friska humör. Men när hyresvärden meddelade att det var dags att tapetsera om i dessa progressiva fritänkares lokaler – då blev det kaos.