Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

13-åriga Alwin sjöng med Bruce på scen

62 676 såg Bruce Springsteen på Ullevi. Bara en fick sjunga med sin idol - 13-åriga Alwin Andersson från Skövde. - Min syster började gråta av glädje, säger han till GP.

Bruce Springsteens konsert blev ett minne för livet för många av de drygt 60 000 som löst biljett. Frågan är om någon kommer att minnas den lika starkt som Alwin Andersson , som var på konserten med två syskon och sina föräldrar.
-  Vi är Springsteen-fans hela familjen och har sett honom live varje gång han spelat i Sverige sedan 1985, förklarar Alwins mamma Christina Andersson.

Lördagens konsert blev en speciell upplevelse för familjen Andersson, som köat i flera dagar för att få en plats längst fram vid scenkanten. Mitt i låten "Waitin' on a Sunny Day" vinkade Bruce Springsteen upp Alwin på scen för att sjunga tillsammans med Bossen. 
- Han stod och tittade på Alwin flera gånger under konserten och när han vinkade åt honom och frågade så blev Alwin så chockad att han inte riktigt förstod vad som hände. Vi stod och filmade och blev också helt chockade, säger Christina Andersson.

LÄS MER: Pernillas dröm blev sann - dansade med sin idol

13-åringen själv menar att han tog det med någorlunda ro.
- Först var det jättenervöst, men sedan var det bara roligt. Jag tänkte inte så mycket utan bara körde, säger Alwin Andersson, som såg sin idol live för tredje gången i lördags.

Väl på scen greppade han mikrofonen, sjöng med i några rader och avslutade med att utbrista "Come on E-street band" innan han återvände ner till familjen.
- Jag blev rätt chockad, och min syster började gråta av glädje. Det var många som sa att det tyckte att det var coolt och så fick jag en t-shirt av en kille efteråt, säger han. 

LÄS MER: Anettes selfie med Bruce på scen

Alwin erkänner att han kanske inte kunde varenda textrad till just "Waitin' on a Sunny Day", men han hade inte haft några problem att sjunga sin favoritlåt.
- Working on the highway tycker jag är Bruce bästa, utbrister han.

Nu väntar vila med familjen på vandrarhem i Göteborg innan Alwin Andersson och hans Bruce-tokiga familj ska tillbaka till Ullevi på måndag. 
- Det ska också bli roligt, men då ska vi inte stå lika långt fram. Det ska bli skönt att slippa köa långt innan, säger Alwin glatt. 

Även mamma Christina Andersson ser fram emot nästa konsert, även om det nog blir svårt att trumfa ögonblicket när hennes son sjöng på scenmed Springsteen i lördags. 

- Jag och min man har sett Springsteen över 20 gånger, men den här spelningen glömmer jag aldrig.