Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Beyoncé och Jay-Z har släppt ett nytt album. Arkivbild.

Överraskningsalbum från Beyoncé och Jay-Z

Musikindustrins mest kända par överraskar fansen med ett helt nytt album. "Everything is love" släpps mitt under den pågående världsturné som snart tar dem till Sverige.

Nio nya låtar och en påkostad video. Nyheten om äkta makarna Beyoncé och Jay-Z:s nya skiva "Everything is love" meddelades från scenen i slutet av en konsert i London under lördagskvällen. Plötsligt visades texten "album ute nu" på en storbildsskärm, till publikens överraskning och förtjusning.

Ingen information om fullängdsalbumet "Everything is love" har släppts i förväg, men det har ryktats i månader ända sedan Jay-Z avslöjade i en intervju att paret jobbade med något gemensamt.

"Vi använder vår konst nästan som en terapisession", sade han till The New York Times i november.

Soul och hiphop

Albumet, som släpps under namnet The Carters, finns enbart på Jay-Z:s strömningstjänst Tidal. Tjänsten är en betydligt mindre plattform än konkurrenten Spotify, som dessutom får sig en ordentlig känga i en av låtarna på skivan.

Musikaliskt blandar "Everything is love" de båda superstjärnornas respektive uttryck: modern soul/r'n'b och hiphop.

Det är inte första gången de två gör musik ihop – bland annat har de samarbetat på Beyoncé-singlarna "Crazy in love" (2003) och "Drunk in love" (2013). Den nya fullängdsskivan är dock det första släppet sedan parets äktenskap i allmänhet och Jay-Z:s otrohet i synnerhet nagelfors på Beyoncés hyllade soloalbum "Lemonade" 2016. Jay-Z tog även upp temat på sin efterföljande soloskiva "4:44", men sett till titeln och texterna på det nya gemensamma albumet verkar såren vara läkta. Låten "Lovehappy" handlar exempelvis om den smärta som varit men också om försoning.

Ny video

Samtidigt som skivan släpptes även en påkostad video till singeln "Apeshit". Den är inspelad i ett folktomt Louvren i Paris där Beyoncé, Jay-Z och deras dansare framträder framför världsberömda konstverk som "Mona Lisa", "Napoleons kröning" och "Nike från Samothrake".

Parets gemensamma Europaturné "On the run" kommer till Sverige och Stockholm den 25 juni.