Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den sexanklagade regissören James Toback poserar tillsammans med boxaren Mike Tyson 2009, i samband med att filmen Tyson hade premiär. Bild: TT.

Över 30 kvinnor anklagar stjärnregissör för sexuella övergrepp

Han ska ha lockat upp dem på hotellrum och där gnidit skrevet mot deras ben, onanerat framför dem och fått utlösning i sina byxor eller på deras kroppar. Nu anklagar 38 kvinnor regissören James Toback för en lång rad sexuella övergrepp.

I kölvattnet på Harvey Weinstein-skandalen och den stora #Metoo-rörelsen kommer nu nästa våg av anklagelser om sexövergrepp.

Det är Los Angeles Times som har intervjuat hela 38 kvinnor om deras erfarenheter av en annan känd regissör och manusförfattare i Hollywood: James Toback.

Den nu 72-årige Toback har enligt tidningen länge haft ett rykte om sig att ragga på unga kvinnor, bland annat i Central Park.

Lovade en biljett till Hollywood

Genom att skrävla om filmer han gjort (Bugsy, Two girls and a guy, Black and white) och lova en biljett in i skådespelaryrket har han försökt locka med sig dem.

Endast 7 av de 38 intervjuade kvinnorna har begärt att få vara anonyma. Alla berättar de väldigt samstämmigt om Tobacks beteende.

– Han förklarade att det var så här det gick till i branschen, säger skådespelaren Adrienne LaValley till LA Times.

"Kände mig som en prostituerad"

Hon berättar att hon 2008 träffade Toback i ett hotellrum. Han försökte gnida skrevet mot hennes ben, när hon drog sig undan ställde han sig upp och fick utlösning i byxorna.

– Jag kände mig som en prostituerad och ett totalt misslyckande, inför mig själv, mina föräldrar, mina vänner. Jag förtjänade inte ens att få berätta om det för någon, säger hon.

För den som följer #Metoo-trådarna på Twitter är James Toback ett ofta återkommande namn. De drabbade kvinnornas berättelser tecknar en bild av en man som ska ha begått mängder av sexuella övergrepp under flera årtionden.

James Toback nekar till allt

LA Times har också pratat med människor som fått ta del av de drabbade kvinnornas berättelser. De bekräftar bilden. Trots alla rykten har regissören aldrig polisanmälts.

James Toback själv säger till LA Times att han aldrig har träffat någon av kvinnorna och om han har gjort det så "var det i kanske fem minuter och jag har inget minne av det".

Han menar också att han de senaste 22 åren inte har varit fysiskt kapabel att utföra de handlingar som han anklagas för, då han har diabetes och en hjärtsjukdom som han medicinerar för. Han vill inte lämna fler kommentarer till tidningen.