Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Öhrn har ändrat musikriktning på sin första solo-ep. Countryklingande gitarrer har lämnat plats för poppiga syntslingor. Pressbild.

Öhrn vågar satsa på solokarriären

Frida Öhrn och bandet Oh Laura fick sitt stora genombrott med "Release me" som ackompanjerade en Saabreklam 2007. Olika bandkonstellationer har följt sedan dess och nu kommer solodebuten, ep:n "Bang bang", som släpps 29 september.

Oh Lauras mjuka country och Cookies n Beans stråkpop har lagts åt sidan på Frida Öhrns första ep som soloartist. Snabba trumkomp, 80-talsliknande syntslingor och pumpande basmelodier utgör det nya ljudlandskapet.

Första singeln "What are you waiting for" är en uppmaning till kvinnor att våga satsa och inte hållas tillbaka av rädslan för att misslyckas. Något som föddes ur Öhrns beslut om att gå solo på eget skivbolag.

- Den har varit som ett ledmotiv till hela Öhrn-processen, som en peppande spark i baken. Jag har hela tiden tänkt att jag ska göra en soloskiva och jag visste att jag ville vara i den elektroniska världen och skapa musik efter de förutsättningarna, säger Frida Öhrn

Mer kreativt ansvar

Det egna skivbolaget har gett Öhrn mer ansvar för alla bitar i processen. Det mångfacetterade arbetet öppnar för kreativa lösningar.

- Det är hur kul som helst att vara med i ett band, men samtidigt är det skönt att få vara chef över sig själv. Jag kan få en kreativ tanke och genomföra den direkt. Väntetiden försvinner.

Höstturné i Sverige

Under sommaren har Frida Öhrn spelat det nya materialet live. Efter konserterna har många uttryckt sin uppskattning, men än så länge är det inte många som har hört den nya sidan av Frida Öhrn.

Under hösten blir det fler spelningar, både i Sverige och utomlands.

- Det ska bli fantastiskt att fortsätta spela och att publiken får höra Öhrn live, säger hon och fortsätter:

- Öhrn är ett långsiktigt projekt och det här är bara början. Jag har skapat en frizon och en plattform där jag kan utforska den elektroniska och syntiga sidan av mig själv. Det känns otroligt kul.