Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ödmjuka herrar i "Let's dance"-final

Träningsverk, svett och glädjeyra har kantat säsongen. Nu möts Oscar Zia och Marko "Markolioo" Lehtosalo i finalen av "Let's dance" i TV 4. Båda hoppas på seger - men tror att de andre kommer att vinna.

På fredagskvällen kan de äntligen snöra av sig dansskorna för en välförtjänt paus. I tio veckar har de kämpat om såväl tittarnas som juryns gunst. Finalen i "Let's dance" riskerar att bli en riktig nagelbitare, i alla fall om du frågar Oscar Zia.

-Jag tror att det bara kommer att skilja några röster, publiken kommer verkligen att avgöra detta. Men Marko vinner säkert, det är ju Marko liksom, säger han när TT Spektra träffar honom under repetitionerna inför finalen.

Marko Lehtosalo tror också på en jämn final men medger att han kan dra viss nytta av sin veteranstatus.

-Jag kan ha någon fördel av att jag har hållit på i 15 år, det kan finnas mycket folk som tycker om mig.

Utan lillasystern

I finalen får Oscar Zia stöd hos sin familj som finns med i publiken. Men 16-åringen tvingas att bryta ett vinnande koncept.

-Mitt största orosmoment är att min lillasyster Isabella inte är med i publiken. Hon är min lilla turmaskot, hon har varit med de gånger det har gått riktigt bra, säger han.

Marko Lehthosalo har de senaste veckorna tampats med en stukad fot, inför den sista striden på dansgolvet känns smärtan överkomlig.

-Det bara att köra. Nu dansar vi så att svetten sprutar, säger han.

Firar med cider

De två finalisterna kramar varandra hjärtligt mellan repetitionerna och blottar inte ett uns av rivalitet.

-Om Marko vinner så kommer jag att bli glad för hans skull och sedan kommer jag bara att festa hela kvällen... utan alkohol, säger han och skrattar.

Skulle han själv vinna väntar en rejäl sockerchock.

-Då blir det blir cider hela kvällen, jag kommer aldrig att kunna somna!

Finalen i "Let's dance" sänds i TV 4 på fredag klockan 20.00.