Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Återförenade 45 år efter "Gudfadern"

45 år efter det att den amerikanska gangsterklassikern "Gudfadern" spelades in återförenades skådespelarna och regissören Francis Ford Coppola.

Al Pacino, Robert Duvall, James Caan, Diane Keaton, Talia Shire och Robert de Niro deltog under ett panelsamtal som ordnades i samband med filmfestivalen Tribeca i New York.

Diane Keaton som nyligen såg filmen igen för första gången på trettio år hyllade regissören.

- Det var häpnadsväckande. Francis, det var så vackert och alla är så bra i den. Varje val du gjorde var så autentiskt lysande, sade hon till regissören.

"Helt pank"

Francis Ford Coppola berättade att han vid flera tillfällen var beredd att ge upp, men att han inte hade råd att lämna filmprojektet.

- Jag hade två barn och ett till på väg. Jag var helt pank och jag visste att om de ger mig sparken måste de betala mig, men om jag väljer att sluta måste de inte det.

Regissören var bland annat tvungen att övertyga filmbolagets ledning om att både Al Pacino och Marlon Brando skulle vara med i filmen.

Tackade ja

Al Pacino minns hur det var när Coppola kontaktade honom och erbjöd honom rollen som Michael Corleone, sonen i familjen som till en början inte ville ha någonting med familjens affärer att göra.

- Jag tänkte att han var galen. Jag tittade igenom boken igen och direkt tänkte jag, så som skådespelare gör, det är ingen bra roll. Sonny är den roll jag kan spela, sade han.

Pacino tackade till slut ja till rollen som Michael Corleone, som han sedan bland annat nominerades till en Oscar för.

Den första och andra av de tre "Gudfadern"-filmerna visas i ett svep under filmfestivalen Tribeca.