Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Josefin Johansson tog hem priset för Årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan. Arkivbild.

Årets roligaste prisade på Standupgalan

Josefin Johansson har korats till årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan. "Med en karisma som når till bakre raden på vilken teater som helst och vansinnigt roliga betraktelser är hon något så unikt som en intelligent tramsbyxa", säger juryn i sin motivering.

Den mångsysslande komikern Josefin Johansson hyllas för sin "självklara elegans" och tar hem priset som Årets kvinnliga komiker vid årets Standupgala. Evelyn Mok och Elinor Svensson får därmed se sig besegrade.

Josefin Johansson har jobbat med P3-program som "Pang Prego" och medverkat i humorprogram som "Extra! Extra!" och "Partaj". Just nu syns hon i SVT:s "På spåret" och i mars tar hon över "Smartare än en femteklassare" efter Lasse Kronér.

Årets nykomling

Johanssons namne Josefin Sonck utsågs till årets nykomling och hyllas av juryn för sin framtoning:

"Med en lätt spelad nonchalans målar hon med hela paletten, från fint mejslade betraktelser till högoktaniga utspel som får klubbarna att koka".

Sonck är uppvuxen på Åland och började med ståuppkomik för fyra år sedan. I vår uppträder hon bland annat på Raw Comedy Club och Norra Brunn i Stockholm.

Grotesco prisas

"Han har de senaste åren seglat upp som en komiker i Elitserien med en säker scenstil och leverans av närmast amerikanska mått". Så låter det när juryn presenterar Messiah Hallberg som årets manliga komiker. Även Carl Stanely och Ola Söderholm var nominerade i kategorin.

Johan Glans "World tour of the world" utsågs till årets föreställning och "Grotescos sju mästerverk" hyllades i kategorin Årets media.

Martin Soneby fick motta juryns hederspris för programmet "AMK Morgon", som "ger unga komiker chansen att nå ut med sin humor till en stor publik".

Årets gala hölls på Stora teatern i Göteborg och leddes av Emma Knyckare och Niklas Andersson.