Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Flera av föreningslivets eldsjälar prisades på Eldsjälsgalan på Berns i Stockholm på torsdagskvällen. Arkivbild.

Årets eldsjälar har utsetts

På torsdagskvällen hyllades föreningslivets hjältar på Eldsjälsgalan på Berns i Stockholm och bland de hundratals nominerade var det Ken Kvist som röstades fram till årets eldsjäl 2019. Han tilldelades även priset för årets ledare.

Ken Kvist driver flera värdegrundsbaserade projekt på skolor i Malmös mer utsatta områden och tränar såväl barn och pensionärer som elitidrottare i boxning på Höllvikens BK.

"Genom oräkneliga ideella timmar, engagemang, driv och värme närmar sig årets eldsjäl sitt mål: Idrotten ska ta hand om alla – och alla ska ha en självklar plats.", lyder juryns motivering.

Kvist belönades med ett personligt stipendium på 25 000 kronor och en ny Volkswagen, samt 50 000 kronor till ett projekt i föreningen.

Under kvällen prisades även Solvei Envall i kategorin Integration för sitt arbete med den ideella föreningen Ljusdals fritid och Jessica Wallblom vann i kategorin Hälsa för sin förening Mälarögymnasterna. Årets idrottsförening blev Narva Boxningsklubb, "för deras engagemang i att träna äldre och Parkinsondrabbade".