Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets artister för "Allsång på Skansen" är avslöjade och den här gången blir det allt från indiebandet Avatgardet till allsångsveteranen Tommy Körberg.

Årets artister till Allsång på Skansen klara

Från Seinabo Sey till Sven-Bertil Taube och Bo Kaspers Orkester – årets "Allsång på Skansen"-artister är avslöjade.

1979 började SVT sända "Allsång på Skansen" och nästan 40 år senare är det som vanligt en bred blandning av både debutanter och veteraner på Sollidenscenen. I år gör även Sanna Nielsen sitt tredje år som programledare.

- Det känns jättehärligt, jag har världens bästa sommarjobb. Att få komma hit igen och ställa sig på scenen känns som att komma hem, berättar hon.

TT: Kommer ni att göra någon förändring i år?

- Jag tror inte det, jag kommer fortfarande försöka "showa loss" så mycket som jag kan, jag ska spela två instrument i öppningsprogrammet som jag är så fruktansvärt nervös över nu, men det går framåt. Sedan ska vi bara fortsätta föra det här programmet, och traditionen vi har att sjunga tillsammans, framåt, säger Sanna Nielsen.

Helkväll för Bo Kaspers

Bo Kaspers Orkester kommer inte bara att gästa programmet. Precis som Håkan Hellström, Laleh och Tomas Ledin har gjort tidigare år, får de uppträda en timme extra i "Allsångsscenen är din" efter den ordinarie sändningen. Den 7 augusti sänds bandets specialprogram, och nu jobbar de med att planera för spelningen.

- Det blir otroligt svårt men vi har några givna låtar, sedan gäller det att få en varierad kväll. Det ska bli kul att ha den här timmen, det här är en grej som många drömmer om: "tänk om man fick en egen kväll på bästa sändningstid i Sveriges television", säger Bo Sundström.

TT: Väntade ni er att ni skulle få den här chansen?

- Vi anser oss vara precis lika stora artister som Laleh och Håkan Hellström, eller vi tycker det, i alla fall vissa dagar i veckan. Andra dagar tycker man “vad fan gör vi här egentligen”. Men vi ska verkligen försöka fylla upp den kostymen nu när vi får chansen, säger Bo Sundström.

Kunde inte låten

Seinabo Sey kommer att vara med i säsongens sista avsnitt den 14 augusti, och den är gången är hon lite varmare kläderna jämfört med förra.

- Det var roligt! Men jag underskattade gravt den allsång jag skulle sjunga. Det var "Trubbel", men när jag kom dit på dagen innan insåg jag att jag inte kunde den, säger Seinabo Sey.

Vilken låt hon väljer den här gången vill hon inte berätta.

- Men nu vet jag att jag kan låten i alla fall. Jag har tränat. Min kompis har skrivit låten, så mycket kan jag säga, berätta Seinabo Sey.

"Allsång på Skansen" får premiär i SVT1 den 26 juni