Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Ät som Bruce Springsteen på midsommar

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska äta på Midsommar. Varför inte ta lite inspiration från Bruce Springsteen? Stjärnkocken Leif Mannerström hjälper till med en guide.

På lördag är det dags för Bruce Springsteens första av tre Ullevi-konserter i sommar. Och GP har tidigare kunnat berätta att världsstjärnan bokat bord på Leif Mannerströms restaurang Kometen. Ett ställe Bruce Springsteen varit på tidigare.

LÄS MER: Springsteen har bokat bord hos Mannerström

År 2008 besökte han också Mannerströms dåvarande lyxkrog Sjömagasinet. Då blev det inget mindre än gratinerade ostron "Rockefeller" och ravioli fylld med hummer och sommartryffel.

Men nu är Leif Mannerström mer försiktig kring bokningen:

- De brukar ju komma till oss. Det är så här med de stora världstjärnorna att ibland orkar de inte gå ut en kväll. Sen rätt var det är så bestämmer de att nu går vi och käkar. Men det finns inga bord beställda just nu, säger Leif Mannerström.

Om Bruce Springsteen kommer på midsommar, vad serverar ni då?

- Då brukar min son Sebastian och köksmästaren Jonas stå för matlagningen. Då ingår en hamburgare, några svenska sillar. Han är inte så road av sill i vanliga fall, men brukar äta våra.

LÄS MER: Tredje Springsteen-konserten sålde slut direkt

Vad mer?

- Buffalo wings, ribs och lite smått och gått. De brukar alltid älska att få en riktig skaldjurscocktail med american cocktail sås. Och gärna någon form av pasta eller ett par pastarätter. Vi har de resurserna så vi kan skaka fram vad som helst.

LÄS MER: "Ullevi blir Springsteens sista stora show"

Och hur är det med klassiska midsommarrätter?

- Det är i form av laxen och sillen. Och färsk svensk potatis. Den tycker han är jävligt god. Jag brukar skämta och säga Swedish Idaho potatoes.

Jordgubbar?

- De älskar jordgubbar allihopa. Det kommer att bli lite olika desserter. Kommer de kommer vi sätta in en riktigt fin glassmaskin i matsalen och bjuda på vaniljglass med jordgubbar.